Δύο μήνες συμπλήρωσε στον πάγκο του ΑΟΧ/Κισσαμικού ο Αλέκος Βοσνιάδης και ήρθε η ώρα για τον πρώτο “έλεγχο” της θητείας του.
Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα συνδυάστηκε με την εμφατική εκτός έδρας νίκη στην έδρα της έκπληξης της σεζόν, Απόλλωνα Λάρισας με 3-0. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δε φάνηκε να λειτουργεί ευεργετικά, αφού στο πρώτο ματς του 2019 ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 1-0.
Ακολούθησαν για πρώτη φορά δύο συνεχόμενες νίκες, το “διπλό” στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο των Σπάτων απέναντι στον Αήττητο (1-0) και το αγχωτικό 1-0 επί του Καραϊσκάκη, με τον Κουσκουνά να “ανοίγει λογαριασμό”. Η εξαιρετική εμφάνιση στη Δράμα δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, αφού έλειψε η ουσία και μοιραία ήρθε η ήττα με 1-0. Στη συνέχεια η ομάδα είχε δύο απολαυστικές εμφανίσεις με Απόλλωνα Πόντου (1-0) και Σπάρτη (4-1), για να έρθει η ήττα στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη, σε ματς όπου οι “μπλε” άξιζαν κάτι παραπάνω βάσει παρουσίας και ευκαιριών.
Στο διάστημα αυτό υπήρξαν και τρία ματς Κυπέλλου, όπου η ομάδα έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με Παναθηναϊκό (1-2) και ΑΕΚ (1-1), αλλά υπέστη βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από την Ενωση (5-0), “παρατώντας” νωρίς το παιχνίδι.
Ο Γιώργος Πετράκης αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα από τον Αιγινιακό (2-3) με απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και 5 βαθμούς (7-11 γκολ), που έφερναν την ομάδα στην τελευταία θέση. Εντός έδρας ο ΑΟΧ/Κισσαμικός μέτρησε στο διάστημα αυτό 1 νίκη και 3 ήττες (6-7 γκολ), ενώ πριν αναλάβει ο νέος προπονητής των “μπλε” μεσολάβησε το 0-0 με την Παναχαϊκή, με υπηρεσιακό τεχνικό τον Λάζαρο Βαρδάκη.
Από άποψη αριθμών στο πρωτάθλημα η χανιώτικη ομάδα με τον Αλέκο Βοσνιάδη έχει κατακτήσει 15 βαθμούς (5 νίκες – 3 ήττες, 10-4 γκολ), ενώ έχει “φτιάξει” και την έδρα της έχοντας 3 νίκες και 1 ήττα (6-2 γκολ). Παράλληλα δε δείχνει τόσο “ευάλωτη” αμυντικά με τέσσερα γκολ παθητικό σε 8 παιχνίδια, “κρατώντας” το “0” σε τέσσερα παιχνίδια. Τέλος, εμφανής είναι η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα, αφού η ομάδα έχει “κερδίσει” αρκετές θέσεις και από την τελευταία έχει εδραιωθεί στη 10η.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ
Συνολικά στους δύο μήνες παρουσίας του στον πάγκο του ΑΟΧ/Κισσαμικού ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει χρησιμοποιήσει (αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα) 21 ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα σε αυτούς και τα τρία σημαντικά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, που έχουν δώσει άλλη ώθηση και ειδικότερα οι Κουσκουνάς και Μουμίν, αφού ο Κάσσος τώρα δείχνει να αρχίζει να βρίσκει τα… πατήματά του.
Σε σχέση με πριν ο παίκτης που έδειξε να κερδίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη του έμπειρου τεχνικού ήταν ο Νίκος Βρεττός, που κέρδισε μία θέση στις πρώτες του επιλογές και για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε απέναντι στον Εργοτέλη. Είναι ενδεικτικό ότι στην “προ Βοσνιάδη εποχή” μέτρησε 4 συμμετοχές εκ των οποίων η μία μόνο ως βασικός, ενώ με τον Μακεδόνα τεχνικό στο “τιμόνι” έχει καταγράψει ήδη 7 παρουσίες, τις έξι στο αρχικό σχήμα.
Από την άλλη ένας παίκτης που αποτέλεσε την πρώτη και “ηχηρή” μεταγραφή της ομάδας, ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, δείχνει να μην έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αφού από τις 8 συμμετοχές που είχε (οι 7 βασικός) πριν, πλέον έχει περιοριστεί σε δύο παρουσίες, ως αλλαγή.
Αναλυτικά οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Α. Βοσνιάδης είναι οι εξής:
Λαζαρίδης 8 συμμετοχές (8 βασικός – 0 ως αλλαγή)
Ρίσκι 8 (8-0 – 4 γκολ)
Σισέ 7 (7-0)
Φαζός 7 (7-0)
Μουμίν 7 (7-0)
Παπαχρήστος 7 (7-0)
Τολι 7 (6-1)
Βρεττός 7 (6-1)
Σελινιωτάκης 6 (5-1)
Γκίνη 6 (5-1)
Αρναρέλλης 6 (4-2 – 1 γκολ)
Κουσκουνάς 5 (4-1 – 4 γκολ)
Χαλκιαδάκης 5 (1-4)
Σάλιακας 5 (4-1 – 1 γκολ)
Ζιούλης 4 (4-0)
Κάσσος 4 (0-4)
Αποστολόπουλος 4 (3-1)
Σιμόν 3 (1-2)
Καραγεώργης 2 (2-0)
Καραγιάννης 2 (0-2)
Τεγούσης 2 (0-2)
Πηγή: Athlitiko