Άκρως επιτυχημένη ήταν η πρώτη χρονιά του Άντον Ντόλγκι στην Ελλάδα και τον Βόλο, καθώς με τη φανέλα της Νίκης κατάφερε να αγωνιστεί και στα 23 ματς πρωταθλήματος της ομάδας του (24 συνολικά, αλλά αυτό με τον Οπούντιο κερδήθηκε στα χαρτιά), όντας ο μοναδικός παίκτης των κυανόλευκων που πέτυχε το απόλυτο από τους 27 συνολικά που χρησιμοποιήθηκαν από το τεχνικό δίδυμο Ξηροφώτου-Μπούις. Μάλιστα ο Ουκρανός αμυντικός μέσος πήρε σε όλες τις αναμετρήσεις φανέλα βασικού, “βγάζοντας” δεκαεννιά 90λεπτα.
Μία λιγότερη συμμετοχή από τον Ντόλγκι, δηλαδή 23, είχαν οι Μανώλης Γενιτσαρίδης, Χρήστος Καρτσαμπάς και Νέτι Μέτσε, όντας σε όλα τα παιχνίδια στο αρχικό σχήμα, ενώ 21 συμμετοχές είχε ο Γιώργος Ιορδανίδης και μόνο στα τρία ήρθε από τον πάγκο.
Σε 20 παιχνίδια αγωνίστηκε ο Κροάτης Σέναντ Μπάιριτς, παίρνοντας στα 17 φανέλα βασικού. Το αξιοσημείωτο, όμως, με την περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Νίκης ήταν το γεγονός πως μόνο σε δύο αναμετρήσεις αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, δίχως να αντικατασταθεί, τις περισσότερες φορές πάντως προς το τέλος των αγώνων.
19 συμμετοχές είχε ο Χρήστος Τζιώρας (μόνο τις δύο αντικατέστησε κάποιον συμπαίκτη του), 18 ο Μένιος Θεολόγης (κάθισε για πρώτη φορά κάτω από την εστία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τη Θήβα, αντικαθιστώντας τον Τζήμα) μαζί με τον Βασίλη Λάιο (τις 10 από τα 18 στη βασική ενδεκάδα), ενώ η πρώτη δεκάδα κλείνει με τον Γιάννη Βέργο, ο οποίος πήρε μέρος σε 17 αναμετρήσεις, εκ των οποίων στις 15 ως βασικός.
Ακολουθούν οι νεαροί Σταύρος Βουρδάκης (16 ματς, το ένα στην αρχική εντεκάδα) και Άγγελος Ματθαίου (15 ματς, ένα ως βασικός), οι οποίοι για πρώτη σεζόν στην ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία, με τη φανέλα της Νίκης, είχαν τόσο ενεργό ρόλο στο rotation των κυανόλευκων.
Ο αποχωρήσας τον Ιανουάριο Δημήτρης Δημολιός είχε 13 συμμετοχές, όλες ως βασικός κι αναντικατάστατος, ενώ στον Απόλλωνα Λάρισας που πήγε έπαιξε τρεις φορές, τη μία ως βασικός.
Σε 12 ματς αγωνίστηκαν οι Τόλης Γαρυφαλλόπουλος (επίσης αποχώρησε τον Ιανουάριο και μέχρι τώρα έχει πέντε ματς ως αλλαγή με τον Απόλλωνα Λάρισας) και Αλέξανδρος Αναστασίου (μόνο στο 0-0 με τη Θήβα στο Πανθεσσαλικό ήταν στις βασικές επιλογές). Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας της Νίκης στα παιχνίδια του πρώτου γύρου, πριν αποχωρήσει, ήταν κι ο Αντρέι Γιάκοβλεφ, έχοντας 11 συμμετοχές, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Σεραφείμ Μωϋσίδη, ο οποίος έπαιξε σε εννιά παιχνίδια.
Ο Γιάννης Ντινιωτάκης ήρθε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στη Νίκη από την ΑΕ Μυλοποτάμου (11 συμμετοχές, τέσσερα γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν) κι έκανε οκτώ εμφανίσεις, όλες ως βασικός, ενώ ο Δημήτρης Τζάθας αποτελεί επίσης μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου και πρόλαβε να παίξει σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας τρεις παρουσίες στη βασική εντεκάδα.
Επτά συμμετοχές είχε ο 20χρονος Κώστας Ζιώγας, ξεκινώντας στα δύο από τα παιχνίδια που πήρε ευκαιρίες. Ο Νίκος Τζήμας ήταν ο βασικός πορτιέρε των κυανόλευκων στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος και μετά ξανάπαιξε άλλες δύο φορές με Αστέρα Ιτέας (2-1 εντός) και Βελούχι (0-5 εκτός), ενώ ο Παναγιώτης Κοντοέςέπαιξε επίσης σε έξι παιχνίδια, από τον ερχομό του τον Ιανουάριο στην ομάδα, στα τρία από αυτά ως βασικός.
Από ‘κει και πέρα, ο Στέφανος Κραγιόπουλος είχε τέσσερις συμμετοχές, όλες ως βασικός, επίσης τέσσερις παρουσίες όμως ως αλλαγή είχε ο Αλέξανδρος Καρτσαμπάς, ενώ μία συμμετοχή, επίσης περνώντας ως αλλαγή είχαν οι Στέφαν Κρστιτς, Νίκος Παπαδήμας και Αλέξανδρος Σιώμος.
Πέντε νεαροί δεν έπαιξαν καθόλου
Στο ρόστερ της ομάδας, δίχως να πάρουν καθόλου λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν οι νεαροί Νίκος Σφονδυλιάς, Γιάννης Κουτσούκης (από τον Φεβρουαρίου μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα), Βαγγέλης Ράπτης, Παύλος Τασιάς και Αλέξανδρος Τσιανάκας, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα, λόγω των μαθητικών του υποχρεώσεων, παρά το γεγονός πως είχε την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ της Νίκης, ξεκινώντας σε πολλά φιλικά του καλοκαιριού ως βασικός.
Ιδιάζουσα περίπτωση ήταν ο Βιάτσεσλαβ Σούσκιν, ο οποίος έκανε προετοιμασία με τη Νίκη το καλοκαίρι, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αγωνίζεται στο Ουζμπεκιστάν και τη Νέφτσκι Φεργκάνα.
Καλύτερη άμυνα του τέταρτου ομίλου η Νίκη
Η Νίκη κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 46 πόντους, 17 πίσω από τον ΝΠΣ. Οι κυανόλευκοι είχαν την καλύτερη άμυνα του ομίλου, με 12 γκολ παθητικό, με τους αριθμούς να δείχνουν πως η έδρα της την… “πλήγωσε”, αφού η βαθμολογική της συγκομιδή ήταν καλύτερη μακριά από τον Βόλο. Συγκεκριμένα, στο Πανθεσσαλικό η Νίκη είχε έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, με 16 γκολ ενεργητικό και πέντε παθητικό, ενώ εκτός έδρας είχε επτά νίκες (η μία από αυτές άνευ αγώνος στο Μαρτίνο), τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, έχοντας πετύχει 20 τέρματα κι έχοντας δεχτεί επτά.
Πρώτοι σκόρερ οι Τζιώρας και Μέτσε
Οι Χρήστος Τζιώρας και Νέτι Μέτσε ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας βρει δίχτυα έξι φορές έκαστος. Πέντε φορές σκόραρε ο Ιορδανίδης, ενώ ο Άντον Ντόλγκι είχε τέσσερα τέρματα. Από τρία γκολ σημείωσαν οι Σέναντ Μπάιριτς και Αντρέι Γιάκοβλεφ, ενώ από μία φορά έβαλαν την μπάλα στο “πλεκτό” οι Χρήστος Καρτσαμπάς, Σεραφείμ Μωϋσίδης, Τόλης Γαρυφαλλόπουλος, Αλέξανδρος Αναστασίου και Δημήτρης Τζάθας.
Αυτά είναι τα 32 από τα συνολικά 36 τέρματα που είχε ενεργητικό η Νίκη φέτος στο πρωτάθλημα, καθώς μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται και τα τρία τέρματα από το 0-3 άνευ αγώνος της Νίκης επί του Οπούντιου Μαρτίνου και το αυτογκόλ του Αρχοντή στο εκτός έδρας τρίποντο της Νίκης στα Σέλλανα με 2-0.
Πηγή: magnesiasports