Η Football League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της έκανε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα, το οποίο συνοδεύεται από μίνι-συνέντευξη, στον ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ/Κισσαμικού, Αλέξανδρο Αρναρέλλη.
Αναλυτικά το αφιέρωμα της Football League έχει ως εξής:
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει συνεντεύξεις αθλητών με την χαρακτηριστική ερώτηση «Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;», ίσως και «Πώς τον βλέπεις αφού κρεμάσεις τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια;»
Οι περισσότερες απαντήσεις στο παρελθόν ήταν γενικόλογες και χωρίς ιδιαίτερο πλάνο. Σήμερα όμως ολοένα και περισσότεροι παίκτες, όχι μόνο θέτουν ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον τους αλλά καταφέρνουν να το κάνουν πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους ζωής. Και μάλιστα πολύ νωρίτερα από τη… δύση της καριέρας τους.
Ένας εξ αυτών, ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης του ΑΟΧ-Κισσαμικού, που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει τέλος στις επιδιώξεις και τα όνειρα ενός ανθρώπου και βραβεύτηκε στην γιορτή του ΠΣΑΠ για το νέο του πτυχίο. Απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, πήρε υποτροφία από το UCN για πτυχίο bachelor πάνω στο Sports Management. Και οι βλέψεις του δεν έχουν τέλος…
– Πώς αποφάσισες να κυνηγήσεις ένα πτυχίο στο sports marketing και δεν ακολούθησες το “δοκιμασμένο” πλάνο ενός πτυχίου UEFA μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας;
«Το sports marketing ήταν πραγματικά η γνώση και η εκπαίδευση που θέλω να ακολουθήσω μετά την όποια ποδοσφαιρική μου καριέρα. Η υποτροφία ήρθε σε μια βολική στιγμή στη ζωή μου, καθώς μπορούσα να τη συνδυάσω με το ποδόσφαιρο. Ήταν ουσιαστικά ένα δώρο που χωρίς το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσα να ακολουθήσω»…
-Επομένως η προπονητική δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…
«Τα πτυχία της UEFA είναι πάνω στο προπονητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου ενώ εμένα με ενδιέφερε το αθλητικό δίκαιο, το μάρκετινγκ, το μάνατζμεντ, πάνω στα οποία εξειδικεύτηκα. Εντελώς διαφορετικός κόσμος και δεν είμαι σίγουρος αν θα ακολουθήσω την… προπονητική οδό. Βεβαίως, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Ίσως ο συνδυασμός των γνώσεων, φέρει αποτελέσματα που δεν φαντάζομαι ακόμη»…
– Πόσο εύκολο είναι να παρακολουθήσεις τα μαθήματα της σχολής σου και να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου σε χρόνο… dt, όταν έχεις ένα ιδιαίτερα αυξημένο πρόγραμμα υποχρεώσεων με την ομάδα σου;
«Το πτυχίο είναι βασισμένο στο flexibility λόγω των υποχρεώσεων ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Από την άλλη αν κοπείς σε ένα μάθημα, είσαι αυτομάτως εκτός Πανεπιστημίου. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες διότι έχει πολύ υψηλό βαθμό δυναμικής παγκοσμίως. Στην αρχή ήταν δύσκολο να ακολουθήσω γιατί τα μαθήματα ήταν περίπου 24 ώρες την εβδομάδα. Στη συνέχεια όμως βρήκα τη φόρμουλα και όλα μπήκαν στο δρόμο τους».
-Θεωρείς λοιπόν πως είναι εφικτό για όλους;
«Αν έχεις μικρά στοιχεία πειθαρχίας, μπορείς να διαπρέψεις. Το επόμενο βήμα μου θα είναι το δύσκολο, καθώς έχω στόχο ένα μεταπτυχιακό στη Βαρκελώνη. Είναι το 2ο πτυχίο μου σε επίπεδο bachelor μέχρι σήμερα αλλά το θέμα είναι η συνέχεια. Το κατά πόσο θα προοδεύεις και θα καταφέρεις να μετατρέψεις τη γνώση σε πράξη. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω ώστε όταν τελειώσω το ποδόσφαιρο να έχω θέσει τις βάσεις για την επόμενη μέρα».
-Τι σημαίνει για σένα αυτό το βραβείο και πού το αφιερώνεις;
«Είναι εξαιρετικά τιμητικό για μένα. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου και ειδικά στη μητέρα μου που ανακάλυψε μέσω του ΠΣΑΤ αυτό το πτυχίο».