Ο διευθυντής του Πανθεσσαλικού σταδίου, Τάσος Μιλάνος, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει, με τη χρήση των εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού (βοηθητικό και κεντρικό γήπεδο) από τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, όσον αφορά τις προπονήσεις, τονίζοντας σχετικά: «Πρέπει να υπάρχει και από τις δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση. Αν τα δύο αυτά πράγματα υπήρχαν από την αρχή, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα σήμερα. Λίγο-πολύ η καθεμία ομάδα κάνει παρασπονδίες. Αυτά, όμως, πρέπει να εκλείψουν κάποια στιγμή, πρωτίστως για τους ποδοσφαιριστές που κάνουν προπονήσεις. Υπήρξε την Δευτέρα μία συνάντηση με τον κ. Τσεκούρα, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ειπώθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί το φαινόμενο αυτό.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχουν υπογράψει οι δύο ομάδες, κάθε μία πρέπει να κάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα στο βοηθητικό του σταδίου και η ομάδα που είναι γηπεδούχος έχει μία επιπλέον προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο. Επίσης, κάθε ομάδα χρησιμοποιεί το στάδιο για αποθεραπεία μετά από κάθε παιχνίδι. Κι αυτό, προκειμένου να διατηρηθεί το στάδιο στην κατάσταση που πρέπει, όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο».
Ο κ. Μιλάνος αναφέρθηκε και στη συντήρηση που γίνεται στον χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου του Πανθεσσαλικού, αλλά και στο βοηθητικό: «Το στάδιο κλείνει κάθε χρόνο για να γίνει η σπορά στο γήπεδο, Ωστόσο, υπάρχει μία ιδιομορφία. Το κεντρικό γήπεδο έχει μέσα αγριάδα και η σπορά θα πρέπει να γίνεται τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου. Τον Ιούνιο θα γίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά, προκειμένου να το γνωρίζουν οι ομάδες, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων».
Όσον αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ο διευθυντής της εγκατάστασης του Πανθεσσαλικού σταδίου τόνισε: «Καταρχάς, γίνονται στο στάδιο παιχνίδια κάθε Κυριακή και ο αγωνιστικός χώρος καταπονείται. Σίγουρα, είναι και θέμα συντήρησης. Το στάδιο έχει δοθεί σε εργολάβο και αυτός διαθέτει το προσωπικό για τη συντήρηση του χλοοτάπητα. Ο γεωπόνος έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Βόλο και βλέπει την εγκατάσταση. Προσωπικά πιστεύω, ότι το στάδιο θα έπρεπε να παραμείνει κλειστό για περισσότερο από τις 22 μέρες που έμεινε, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως ο σπόρος. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα. Το χορτάρι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια των ομάδων, οι οποίες θα πρέπει να τηρούν το πρόγραμμα. Όταν υπάρχει παιχνίδι και ταυτόχρονα ο καιρός είναι βροχερός, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο μεγάλη καταπόνηση δέχεται ο χλοοτάπητας. Και φέτος είχαμε πάρα πολλές βροχοπτώσεις και σε αγώνες του Ολυμπιακού και της Νίκης».
Απόδοση: goalpost