Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμός ο Σταύρος Ψαρόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ στις 23 Νοεμβρίου και ανέλυσε τους στόχους του εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στην Ομοσπονδία.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Ψαρόπουλος:
Για το πώς θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα με τα νέα μέτρα για τον κορωνοιό:
«Από αυτά που έχω ακούσει θεωρώ ότι τα παιχνίδια κυρίως που έχουν να κάνουν με τα τοπικά, οι κατά τόπους ενώσεις οι οποίες είναι στην πρώτη κατηγορία μπορούν να διεξάγουν τα πρωταθλήματα τους κανονικά.
Όμως στα πανελλήνια πρωταθλήματα πλην της Super League 1, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως και στη Γ Εθνική που είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε, αφού Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κομοτηνή βρίσκονται στο κόκκινο, ελάχιστοι όμιλοι μπορούν να διεξάγουν πρωτάθλημα. Το να πούμε ότι σε δυο τρεις ομίλους μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια, αλλά στις υπόλοιπες δεν μπορούμε να κάνουμε θα το αποφασίσουμε στην εκτελεστική επιτροπή».
Για την υποψηφιότητά του στην προεδρία της ΕΠΟ:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ότι το δικό μου “ναι για την προεδρία της ΕΠΟ” μετά από συζήτηση που κάναμε με πολλές ενώσεις και προέδρους και υπεύθυνους σωματείων που είναι μέλη της γενικής συνέλευσης και ψηφίζουν, είναι τιμή που με εμπιστεύονται πολλές ενώσεις και μου ζήτησαν να ηγηθώ. Θα φανεί από Δευτέρα Τρίτη κατά πόσο αυτό υλοποιείται και ποιος είναι ο αριθμός εκείνων που θα μας προτείνουν. Το κατά πόσο θα υπάρχει δεύτερη υποψηφιότητα εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω».
Για τα καινούργια δεδομένα που θα φέρει ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Θεωρώ ότι για μένα είναι θετικό ότι δεν πηγαίνω σε ένα άγνωστο πεδίο, αλλά πάω να συνεχίσω εκεί που επί χρόνια ξέρω τι γίνεται και ελπίζω και πιστεύω ότι γνωρίζω τις αδυναμίες και τις δυνατότητες της ΕΠΟ.
Αυτό που εγώ λέω και θα το λέω μέχρι να δω πώς θα το επιτυγχάνουμε είναι η προσπάθεια του νέου ΔΣ της ΕΠΟ να επαναφέρει την αξιοπιστία που υπήρχε πριν από κάποια χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας μας και θεωρώ ότι το πρώτο μέλημά όλων μας πρέπει να είναι αυτό. Για το πώς κερδίζεται η αξιοπιστία… Όχι με λόγια αλλά με πράξεις, με τη συμπεριφορά μας και τις αποφάσεις μας. Εάν σιγά-σιγά το νέο διοικητικό συμβούλιο δείξει ότι σέβεται όλα τα σωματεία, το ποδόσφαιρο, τους κανονισμούς και προχωρά με βάση αυτά που οι κανονισμοί της ΕΠΟ και το καταστατικό της εντέλλονται, θα αρχίσουν σιγά-σιγά και οι οποίοι αμφισβητίες να καταλαβαίνουν ότι υπάρχει καλή διάθεση.
Το ίδιο και η FIFA UEFA που μας έχουν υπό πλήρη έλεγχο. Το ίδιο θεωρώ ότι θα κάνει και η πολιτεία είτε δια του εντεταλμένου εκπροσώπου της, υφυπουργό αθλητισμού. Από εμας εξαρτάται να καθίσουμε κάτω να παραδεχτούμε τα λάθη μας, να δούμε τι πρέπει να στοχεύουμε ποια είναι εκείνα τα οποία αποτελούν κόκκινη γραμμή και ποια δεν είναι για να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε από όλους. Εάν το κάνουμε αυτό σιγά σιγά θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων και θα αντιληφθούν ότι η ομοσπονδία είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που πάντα αναλάμβανε».
Για τις κόκκινες γραμμές της νέας διοίκησης:
«Η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα επί των οποίων πρέπει όλοι να σέβονται την παρουσία της.
Θεωρώ ότι κόκκινες γραμμές οι οποίες έχουν να κάνουν με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου που και η FIFA UEFA θεωρούν ότι είναι δική μας δουλειά, να αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορεί να έρχονται και να μπλέκονται στα πόδια της ΕΠΟ και να έχουν απαιτήσεις.
Δεν μπορεί να έρχεται ένας υπουργός και να θέλει να αποφασίζει πως θα διεξάγουμε τους αγώνες και με ποιους κανονισμούς ή δεν μπορεί να έρχεται υπουργός να διορίζει Τριάδα διαιτητών σε τελικό κυπέλλου. Αυτά όλα δεν χρειάζονται να είσαι κόντρα με τον υπουργό πρέπει να συζητηθούν.
Πρέπει να τα βάλουμε κάτω να δούμε εμείς τι θέλουμε και να τα διεκδικήσουμε με βάση αυτά τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Εκεί θα χρειαστούμε και την FIFA και την UEFA Όχι για να έρχονται ως μπαμπούλας στο ελληνικό κράτος, αλλά για να δείξει στην κυβέρνηση ή σε όποιον αντιδράει ότι έτσι πρέπει να γίνει.
Αν αποφασιστεί ότι δικαστικές αρχές δεν πρέπει να εκλέγονται από τη γενική συνέλευση, πρέπει να κάτσουμε κάτω να δούμε πρέπει; Έχουμε να χάσουμε κάτι σαν ΕΠΟ; Να το συζητήσουμε και να δούμε αν πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί και να πάμε σε θέσεις οι οποίες είναι αποδεκτές από όλους και δεν υπάρχουν τριβές. Ούτε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρώ ότι η ΕΠΟ έχει καμία προστριβή και βλέπω αντιδράσεις τις οποίες δεν δικαιολογώ.
Νομίζω ότι ο πρόεδρος ο Βαγγέλης ο Γραμμένος είχε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά νομίζω ότι όσοι κρίνουν την ΕΠΟ πρέπει να κάνουν και μία αυτοκριτική για το πόσο βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος έκανε προσπάθειες, δυστυχώς ήταν οι συνθήκες άσχημες βρέθηκε να προσπαθεί να ισορροπεί δεν ήθελε να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα, είναι ήπιος χαρακτήρας ένας ευγενής άνθρωπος, δυστυχώς δεν τον άφησα να κάνει σωστά τη δουλειά του, δίχως να σημαίνει ότι αυτός δεν είχε ευθύνη για λάθη».
Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο εκλογικό σύστημα:
«Αυτή τη στιγμή τα μέλη της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, είναι οι 53 Ένωσης που θα παραστούν δια του προέδρου τους και θα ψηφίσουν, τα σωματεία της Super League 1 και ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 και Football League. Αυτοί θα επιλέξουν χώρια τον Πρόεδρο σε ψηφοδέλτιο και διαφορετικό ψηφοδέλτιο τα μέλη της ερχόμενης εκτελεστικής επιτροπής. Στο ΔΣ συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που είναι 4 από Super League 1 και ο πρόεδρος της ένωσης Super League 2-Football League».
Για τις σχέσεις του με πολιτεία και Super League:
«Εάν δεν υπάρχουν άριστες σχέσεις συνεργασία και καλή διάθεση δεν πρόκειται να γίνει τίποτα καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Τώρα αν συνεργάζονται όλοι και ένας θέλει να τραβάει το δικό του δρόμο, ας τον τραβάει. Το θέμα είναι να μπορέσουμε η μεγάλη πλειοψηφία όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο από Πολιτεία μέχρι τελευταία ΕΠΣ να αντιληφθούν ότι μόνο με καλές προθέσεις μπορούν να γίνουν βήματα προόδου. Κάνοντας βήματα προόδου έρχεται και η εμπιστοσύνη».
Για την διαιτησία:
«Από την στιγμή που κάθονται οι 4 μεγάλοι και αποφασίζουν για το ποιος θα είναι ο αρχιδιαιτητής, έπρεπε να τον αφήσουν να δείξει πως συμπεριφέρεται τι κάνει και όχι με την πρώτη απόφαση να θεωρηθεί ότι δεν είναι αυτά που κάνει σύμφωνα με όσα είχαν συζητήσει.
Δεν ήμουν παρών σε κάποια συνάντηση δεν ξέρω τι συμφωνήθηκε. Θεωρώ ότι όλοι οι ξένοι παλιοί διαιτητές που έρχονται να αναλάβουν αυτές τις θέσεις έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και πρέπει να τους αφήσουμε να βοηθήσουν και όχι να παρεμβαίνει ο καθένας με τον τρόπο που θέλει.
Δυστυχώς τα μεγάλα σωματεία θέλουν πάντα να την κρίνουν ανάλογα με το συμφέρον της ομάδας τους, αυτό είναι λάθος. Όταν ένας διαιτητής δώσει κάποιο σφύριγμα που τους συμφέρει δεν μιλάνε είναι καλός ο διαιτητής, όταν όμως κάνει ένα λάθος αμέσως γίνονται επιθέσεις.
Όμως πρέπει να παραδεχτούμε από την άλλη μεριά ότι έχει κάνει λάθη και κατά καιρούς η ΕΠΟ και οι παράγοντες των σωματείων για αυτό και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι καλοί διαιτητές αλλά τα τελευταία χρόνια δεν τους αφήσαμε να δείχνουν ποιοι είναι στο γήπεδο και γνωρίζετε πολύ καλά με τι διαθέσεις έμπαιναν στα γήπεδα οι διαιτητές.
Θεωρώ ότι ο κύριος Κλάτενμπεργκ έχει μία ευκαιρία να δείξει ότι και να εκπαιδεύσει ξέρει τους διαιτητές και τους σωστούς ορισμούς να κάνει αλλά και σωστή κρίση για αυτούς θα κάνει μετά».
Πηγή: metrosport
Δείτε επίσης:
Super League 2: Τηλεδιάσκεψη με κρίσιμα ζητήματα