Πολύτιμη νίκη με 2-0 που διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παραμονής στην κατηγορία σημείωσε την Κυριακή το μεσημέρι στο κρητικό ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ο ΑΟΑΝ που κέρδισε με 2-0 τον ΠΟΑ.
Η ομάδα του Αγίου Νικολάου ευτύχησε να προηγηθεί προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 42΄με γυριστό σουτ του Μπαγιόπουλου μέσα από την περιοχή και παρότι ο ΠΟΑ ήταν καλύτερος στο δεύτερος μέρος χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες έχοντας και ακυρωθέν γκολ με τον Γκίνη στο 56΄, ο ΑΟΑΝ κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη του στο 71΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περδίκη που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Το ματς
Ο ΑΟΑΝ είχε την υπεροχή αλλά και τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΟΑ να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Γιαγκιόζη.
Η ομάδα του Αγίου Νικολάου είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς στο 11΄ με το σουτ του Μπαγιόπουλου που αποκρούστηκε από τον Αμπατζή και απείλησε εκ νέου στο 26΄χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Τσιμέλι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΟΑ πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 32΄με πλασέ μετά τη σέντρα του Περδίκη απείλησε εκ νέου την εστία του Αμπατζή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο ΑΟΑΝ κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 42΄όταν μετά από σέντρα του Πύλιου από τα δεξιά ο Μπαγιόπουλος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΟΑ κάνοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ανέστη Αναστασιάδη να ρίχνει στο ματς τους Μπουτσάκη και Γκίνη με τον ΠΟΑ να γίνεται πιο δραστήριος έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές στο ξεκίνημα και πιο συγκεκριμένα στο 50΄σε κεφαλιά του Δαμιανάκη που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι και στο 56΄όπου σκόραρε με τον Γκίνη που πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Γιαγκιόζη στο σουτ του Πατραμάνη αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσαϊντ.
Ο ΠΟΑ συνέχισε να πιέζει για να πετύχει την ισοφάριση και έχασε ακόμη μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1 στο 58΄ ο Γιαγκιόζης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ στην κίνηση από τον Γιακουμάκη.
Κόντρα στη ροή του αγώνα με τον ΠΟΑ να πιέζει για την ισοφάριση ο ΑΟΑΝ έκανε το 2-0 με ωραία εκτέλεση φάουλ του Περδίκη στο 71΄παίρνοντας πλέον ισχυρό προβάδισμα για την πολύτιμη νίκη.
ΑΟΑΝ: Γιαγκιόζης, Μπαγιόπουλος (62΄Ράντζα) , Ξενοκτιστάκης, Πακιουφάκης (79΄Σγουρός), Πύλιος (84΄Μαρκάκης), Τσιμέλι, Τσανάι, Περδίκης, Νοκάι, Χαλκιαδάκης, Θεοδωράκης.
ΠΟΑ: Aμπατζής, Μανωλιούδης (79΄Κοκαράκης), Ζέλιος (68΄Κουμάκης), Δαμιανάκης, Νύκταρης, Γωνιανάκης (46΄Μπουτσάκης), Βοργιάς (46΄Γκίνη), Πατραμάνης (59΄Καϊμακαμούδης), Γιαλούσης, Ικεότσα, Γιακουμάκης
Πηγή: Primesport