Ο Πελέ εκτός από τεράστια μορφή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είχε και κινηματογραφική παρουσία.
Στην ταινία «Η Μεγάλη απόδραση των 11» το 1981 ο Βραζιλιάνος θρύλος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, νικημένος από το καρκίνο, μάγεψε τους πάντες.
Ο Πελέ μαζί με άλλους αστέρες της δεκαετίας του 1970 και τον Σιλβέστερ Σταλόνε είχε συμμετάσχει στην συγκεκριμένη ταινία και κυριολεκτικά άφησε άφωνους ακόμα , όταν σκόραρε με ανάποδο ψαλιδάκι!
Πριν από το «Escape to victory», πάντως ο Πελέ είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Os Estranhos» και στη σειρά «O Barão Otelo no Barato dos Bilhões» στη Βραζιλία τη δεκαετία του ’60 και του ’70.
Ο Πελέ έπαιξε και σε κάποιες άλλες ταινίες, υποδυόμενος τον εαυτό του ενώ για αυτόν έχουν γυριστεί και κάποια σπουδαία ντοκιμαντέρ. Το «Pelé: Birth of a Legend» του 2016 ήταν μια από τις πολύ καλές παραγωγές, ενώ και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο Netflix είχε επίσης εκατομμύρια προβολές.
Δείτε το απίθανο γκολ που είχε πετύχει: