Πολλά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τις ομάδες της Football League, όσο η κατηγορία μένει στον… πάγο.
Γιατί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν ανάβει το «πράσινο φως» για την επιστροφή, τουλάχιστον των 20 ομάδων της Football League στις προπονήσεις, από τη στιγμή που έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα και όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, αν οι ομάδες μπορούν να υποστηρίξουν τα τεστ σε εβδομαδιαία βάση, δεν υπάρχει αντίρρηση να επιστρέψουν στην κανονικότητα;
Γιατί κρατούν «ομήρους» χιλιάδες ποδοσφαιριστές και αθλητές, όταν δεν σκοπεύουν άμεσα να ανοίξουν τον αθλητισμό, επαγγελματικό (για κάποιες κατηγορίες) και ερασιτεχνικό;
Για να γνωρίζουν και οι ομάδες πως θα κινηθούν, όταν απασχολούν επαγγελματίες αθλητές, υπαλλήλους και έχουν καθημερινά διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας.
Στον Ολυμπιακό Βόλου, πάντως, εξακολουθούν να πιστεύουν πως δύσκολα θα δούμε να διεξάγεται η φετινή Football League. Αν μέχρι τα μέσα Μαρτίου δεν αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα μέχρι το τέλος Ιουνίου (εφόσον δοθεί επίσημα παράταση της αγωνιστικής περιόδου από την ΕΠΟ) και με την προϋπόθεση να υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη με την κατάργηση των πλέι οφ και των πλέι άουτ.
Πάντως, αν προχωρήσει το σχέδιο νόμου για την κατάργηση της Football League, με τη δημιουργία μιας ενοποιημένης Super League 2 τη νέα χρονιά, ίσως να είναι και δώρον-άδωρο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα.
Αν και θα πρέπει να διευκρινιστούν πολλά πράγματα από πλευράς υφυπουργείου Αθλητισμού, που έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Όταν μάλιστα, για τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη Σούπερ Λιγκ 2 της περιόδου 2021-22 θα πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2, μαζί με την ΕΠΟ, πώς αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι βιώσιμη και ποια θα είναι τα εγγυημένα έσοδα, από τηλεοπτικά δικαιώματα και ποσοστό από το στοίχημα.
Πηγή: goalpost