Ανεξαρτήτως από το ποιος αναγνωρίζει ως εκφραστή του παραδοσιακού Ηρακλή ή όχι τον συνονόματο των Αμπελοκήπων, η αλήθεια είναι ότι αν τελικώς η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία, θα αποτελέσει τη μήτρα που θα γεννήσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Αυτό είναι το project που εκπονήθηκε κι αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή και πάλι σε επαγγελματική κατηγορία. Αρα έχει ενδιαφέρον η ομάδα που αγωνίζεται φέτος στην Γ΄Εθνική, ανεξαρτήτως που δεν απορρόφησε καμία άλλη ομάδα αλλά απλώς «χρίσθηκε» ο σύλλογος ο οποίος θα αποτελέσει στη συνέχεια τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, να πετύχει τον στόχο της.
Το ξεκίνημα ήταν αρνητικό. Ο Ηρακλής έχασε από τον Ορφέα Ξάνθης, αποτέλεσμα το οποίο προκάλεσε προβληματισμό. Για κάποιους πάντως ήταν αναμενόμενο και δεν τους τρόμαξε. Ο λόγος είναι απλός. Πρώτον γιατί τους αγώνες τους κερδίζουν οι ομάδες και όχι οι φανέλες. Δεύτερον ο Ηρακλής Αμπελοκήπων δημιούργησε το ρόστερ του μέσα σε μία σύγχυση την οποία προκαλούσε η διοικητική ρευστότητα και το «πάντρεμα» με τον παραδοσιακό Ηρακλή.
Είναι διαφορετικό να προετοιμάζεις μία ομάδα η οποία εκφράζει έναν περιφερειακό δήμο του Ν. Θεσσαλονίκης και εντελώς διαφορετικό να επιχειρείς να εκφράσεις τον κόσμο μίας ομάδας με ιστορία. Αυτό είναι επόμενο να σου δημιουργεί πίεση και να σε υποχρεώνει να προσπαθείς να αλλάξεις τον μεταγραφικό σου σχεδιασμό και να αποκτάς ποδοσφαιριστές στο παρά πέντε.
Αυτό έκανε ο Ηρακλής και επόμενο είναι να πληρώνει το κόστος της ανακατωσούρας που προηγήθηκε. Αν σ’ αυτό προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του Ηρακλή είναι ανυποψίαστο για τις συνθήκες της Γ’ Εθνικής δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το κακό στην πρεμιέρα.
Ισως και να ήταν χρήσιμη αυτή η ήττα για τον Ηρακλή προκειμένου να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, η οποία έτσι κι αλλιώς θα είναι σκληρή.
Πηγή: metrosport