Η νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο τον Εδεσσαϊκό στο Καυτανζόγλειο σήμανε για τον Ηρακλή-όπως φυσικά και για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου- το τέλος του Πρωταθλήματος.
Της κανονικής διάρκειας στην περίπτωση των κυανόλευκων, μιας και ως πρώτοι της βαθμολογίας θα συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου. Ο Ημίθεος κατέκτησε απόλυτα δίκαια την κορυφή, αποδεικνύοντας για ένα εξάμηνο ότι ήταν και με διαφορά η καλύτερη ομάδα του 2ου ομίλου. Παρότι εκκίνησε τελευταίος και χωρίς προετοιμασία, δημιουργώντας το ρόστερ του μέσα σε μόλις ένα μήνα. Η αναλυτική καταγραφή των στατιστικών κατηγοριών που συγκέντρωσε η «Μ» είναι χαρακτηριστική της κυριαρχίας του…
Επιθετικά ήταν… πολυβόλο
Σημείο κατατεθέν της φετινής πορείας των κυανόλευκων αναμφίβολα αποτελεί η παραγωγικότητά τους. Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα έχοντας πετύχει συνολικά 63 τέρματα σε 28 αναμετρήσεις, κάτι που σημαίνει δηλαδή 2,2 γκολ ανά παιχνίδι.
Η διαφορά του από την δεύτερη καλύτερη επίθεση-ανήκει στον Αρη Παλαιοχωρίου- μάλιστα είναι πολύ μεγάλη και συγκεκριμένα 14 γκολ.
Η πιο παραγωγική τους αναμέτρηση ήταν αυτή με αντίπαλο τον Φίλιππο στην Αλεξάνδρεια τον οποίο συνέτριψαν με 7-0. Τρεις φορές πέτυχαν από πέντε γκολ (με Καμπανιακό, Κιλκισιακό και Πιερικό στο Καυτανζόγλειο) και ισάριθμες τέσσερα γκολ και για την ακρίβεια στους εκτός έδρας αγώνες με Κιλκισιακό και Καμπανιακό και στον εντός έδρας με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.
Αήττητος εντός έδρας
Άλλη μία πρωτιά του Ηρακλή αποτελεί η επίδοσή του στους εντός έδρας αγώνες. Στις 14 αναμετρήσεις του είχε ως επίδοση 11 νίκες και 3 ισοπαλίες, κρατώντας «απόρθητο» το Καυτανζόγλειο αλλά και την… Επανομή. Εκεί είχε πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα για την 2ηαγωνιστική, καθώς στο Στάδιο πραγματοποιούνταν έργα συντήρησης του χλοοτάπητα.
Οι 11 νίκες σημειώθηκαν με αντιπάλους τους Αρη Παλαιοχωρίου (3-1), Μακεδονικό (1-0), ΑΠΕ Λαγκαδά (3-0), Εδεσσαϊκό (3-1), Καμπανιακό (5-1), Καρδία (2-1), Φίλιππο Αλεξάνδρειας (2-0), Κιλκισιακό (5-1), Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων (4-0), Νάουσα (2-1) και Πιερικό (5-0), ενώ οι άλλες δύο ισοπαλίες σημειώθηκαν με τον Αλμωπό Αριδαίας (2-2) και την ΑΕ Καρίτσας (2-2).
Περισσότερες νίκες συνολικά
Η ομάδα που πανηγύρισε περισσότερες φορές από κάθε άλλη στο φετινό Πρωτάθλημα δεν ήταν άλλη από τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι σε σύνολο 28 αγώνων κέρδισαν τους 20, μία περισσότερη από τον Αρη Παλαιοχωρίου που είχε 19, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει με μία ήττα και μία ισοπαλία στα δύο πρώτα παιχνίδια. Το ποσοστό νικών για τον Ηρακλή ανήλθε στο 71,4% και ήταν το μεγαλύτερο από τις δεκατέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στον 2οόμιλο.
Αμυντικά ήταν απροσπέλαστος
Εντυπωσιακή, όσο και η επιθετική του, ήταν η αμυντική επίδοση του Ηρακλή στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι δέχτηκαν σε 28 αγώνες μόλις 17 τέρματα, όπερ σημαίνει 0,6 ανά παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι ότι στους μισούς εξ αυτών (14) κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους. Αν μάλιστα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος δε δέχονταν δύο τέρματα από την ΑΕ Καρίτσας, όταν και παρατάχθηκαν με παίκτες από την Κ-17 και με τρεις μόλις προπονήσεις στα… πόδια, η επίδοσή τους θα ήταν ακόμη καλύτερη.
Κάλυψε γρήγορα το… χάντικαπ
Ανοδική και με πολύ λίγες διακυμάνσεις ήταν η πορεία του Ηρακλή προς τη βαθμολογική κορυφή. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της φωτογραφίας οι κυανόλευκοι… πάτησαν γκάζι μετά την 5ή αγωνιστική και σε σύντομο χρονικό διάστημα εξάλειψαν τη διαφορά που είχε αποκτήσει ο Αρης Παλαιοχωρίου. Διαφορά αρκετά σημαντική αν υπολογίσει κανείς ότι μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής η ομάδα της Χαλκιδικής είχε συγκομιδή 13 βαθμών έναντι 8 του Ηρακλή.
Μεγαλύτερο σερί νικών
Εξι διαδοχικές νίκες και μάλιστα δύο φορές εντός της αγωνιστικής χρονιάς πανηγύρισαν στον 2ο όμιλο οι κυανόλευκοι. Το πρώτο σερί συνεχών τριπόντων ξεκίνησε στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Πιερικό (0-1) και συνεχίστηκε μέχρι την 11η και την εύκολη νίκη επί του Καμπανιακού. «Φρένο» στην ξέφρενη πορεία του Ημίθεου είχε βάλει στις 3 Δεκεμβρίου η ΑΠΕ Λαγκαδά κερδίζοντας με 1-0. Το δεύτερο σερί νικών διήρκησε και πάλι έξι αγώνες, με τον Μακεδονικό να είναι αυτή τη φορά η ομάδα που… σταμάτησε τον Ηρακλή.
Πηγή: metrosport