Η Νέα Αρτάκη κέρδισε 2-0 τον Φωκικό, για τη 10η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Ο ΑΟΝΑ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο λεπτό θα μπορούσε να πλησιάσει στο άνοιγμα του σκορ, με τον Π.Δ. Σκριβάνο να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί σύγχυση μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν εκείνοι κερδίζοντας πέναλτι στο 15′ (σουτ του Πολίτη προς το χέρι του Μυρτέζα, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη), το οποίο όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Κωστακιώτης, με τον Ναβροζίδη να αποκρούει πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό, με τον Χατζηστάμου αρχικά να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Φαλαγγίτη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια, παραχωρώντας κόρνερ.
Το εκτέλεσε ο Τσατσαρώνης, με τον Στασινόπουλο με κεφαλιά-πάσα να βρίσκει τον Μεγάλο, ο οποίος από κοντά με το κεφάλι δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Οι γηπεδούχοι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων γενικά, με το αριθμητικό τους πλεονέκτημα να μη φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 29′ ο Δήμου προσπάθησε να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ, το οποίο απέκρουσε με τις γροθιές ο Φαλαγγίτης, ενώ στο 36′ και πάλι ο μεσοεπιθετικός της Αρτάκης έκανε αισθητή την παρουσία του, με επέλαση μέσα στη μεγάλη περιοχή και γύρισμα, με τον Π.Δ. Σκριβάνο να μην καταφέρνει να ‘τσιμπήσει’ την μπάλα από καλή θέση στο ύψος της μικρής περιοχής. Απ’ τη μεριά της η ομάδα του Φωκικού, είχε μια καλή στιγμή ακόμη στο πρώτο μέρος, με σουτ έξω απ’ την περιοχή του Αλτάνη, με τον Ναβροζίδη να διώχνει σε κόρνερ.
Στην επανάληψη, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Εύβοιας πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και τελικά κατάφερε ουσιαστικά να ‘καθαρίσει’ το ματς, μέσα σε ένα δίλεπτο, με δύο φάσεις-‘καρμπόν’. Στην πρώτη, στο 66′, ο Δήμου με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε στον κενό χώρο τον Π.Δ. Σκριβάνο και εκείνος έδωσε δίπλα του στον Μεγάλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ. Δύο λεπτά μετά, ο Δήμου και πάλι με ‘κάθετη’, βρήκε αυτή τη φορά τον Χατζηστάμου και εκείνος μοίρασε την μπάλα στον επερχόμενο Μεγάλο που από κοντά και πάλι ευστόχησε ξανά, για το 2-0, με το παιχνίδι στη συνέχεια να μην έχει ιδιαίτερες συγκινήσεις και τον Φωκικό να μη διεκδικεί κάτι, έχοντας μόνο ένα σουτ με τον Αλτάνη, στο 70′, που πέρασε λίγο άουτ.
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ (Μιχάλης Μαύρος): Ναβροζίδης, Χατζηστάμου (90’+ Μυτάκης), Τσατσαρώνης, Μυρτέζα, Καραμπάς, Στασινόπουλος, Τσίγκας (77′ Κουτρόπουλος λ.τ.), Ζαχαρόπουλος (46′ Πατερίτσας), Μεγάλος (82′ Λειβαδίτης), Δήμου, Π.Δ. Σκριβάνος (82′ Παπαδάκης).
ΦΩΚΙΚΟΣ (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Φαλαγγίτης, Δάρρας, Βύνιας, Κουμουτσέας, Κουρελής, Βήτος (73′ Κ. Μπίτσα), Ακάσου (64′ Αλολάρης), Πολίτης, Αλτάνης, Κωστακιώτης, Ζαφειρόπουλος.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαλαχούτης (Πειραιά)/Ζερβάκης (Πειραιά)-Σγουράκης (Πειραιά), παρατηρητής: Καμπούρης (Εύβοιας).
ΑΠΟΒΟΛΗ: 15′ Μυρτέζα.
Πηγή: eviasports