“Δεν πιστεύω ότι θα είναι εξ αρχής έτοιμο το Καυτανζόγλειο, αν το θέμα είναι μόνο ο ο χλοοτάπητας, θα το λύσουμε εμείς – Έχουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα στην ομάδα”, τονίζει ο νέος “κυανόλευκος” μεγαλομέτοχος.
Οι τοποθετήσεις του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στον Focus:
Για την προσπάθεια που ξεκινά στον Ηρακλή Φούρνοι Βενέτης, από το «μηδέν»: «Είναι μια προσπάθεια που όντως ξεκινά απ’ το μηδέν γιατί έχει πολλά θέματα και προβλήματα, για τα οποία ελπίζουμε ότι σιγά-σιγά θα βρούμε λύσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε έτσι όπως το περιγράφετε ότι είναι ένα κίνητρο ο Ηρακλής. Είναι μια ομάδα που δεν την πλησίαζε κανένας, οπότε μετά από τόσα χρόνια που η ομάδα αυτή είναι λίγο παρατημένη, και εμείς το είδαμε σαν κίνητρο να μπούμε να την εξυγιάνουμε και να την κάνουμε μια βιώσιμη εταιρία.
Για το όνομα «Φούρνοι Βενέτης» στον τίτλο της ομάδας τόνισε: «Στο ποδόσφαιρο ο καθένας λέει ότι θέλει, βγαίνει, μιλάει, ρίχνει όση λάσπη θέλει και δεν πληρώνει τίποτα. Περιμένουμε λοιπόν αυτούς τους κυρίους που βγήκαν πριν από έναν μήνα και κατηγόρησαν και την ομάδα και εμένα και τον Ευγενίου να τολμήσουν κάτι, ή να το ξανασκεφτούν να τολμήσουν. Το όνομα είναι μια επιπλέον θωράκιση για την ομάδα, γιατί έχει χάσει τα τελευταία χρόνια τη λάμψη της. Ο καθένας τη μεταχειριζόταν όπως θέλει. Τώρα έχει έναν χορηγό που έχει σχέση ονόματος. Το όνομα της ομάδας λέγεται Ηρακλής Φούρνοι Βενέτης. Αν θέλει, λοιπόν, κάποιος να συνεχίσει να δυσφημεί αυτή την ομάδα, νομίζω θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, απ’ ότι θα είχε πρώτα. Είναι και μια εξασφάλιση ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια περισσότερο».
Για την ενασχόλησή του με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τις προτάσεις του για το ποδόσφαιρο και αν αυτό συνεχιστεί με τον Ηρακλή υπογράμμισε: «Ήμασταν οι μόνοι που είχαμε καταθέσει πρόταση για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου που είχαν ψηφίσει και οι 4 «μεγάλοι». Συνήθως ο ένας ψηφίζει κι οι άλλοι από κόντρα λένε όχι. Αυτή η πρόταση μας ήταν η μόνη που ψήφισαν όλοι και ήταν για τα τότε «τηλεοπτικά». Έγινε μια επιτροπή, αλλά μετά οι μεγάλοι πήραν τα πολλά και οι μικροί πήραν πάλι ψίχουλα».
Για το γηπεδικό ζήτημα του Ηρακλή: «Εμείς σήμερα κάναμε εγγράφως αίτημα στο Καυτανζόγλειο στο οποίο λέμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε τον χλοοτάπητα αν μας το αναθέσουν για να τελειώσει γρήγορα. Εκτίμηση δική μου είναι ότι δε θα προλάβει το Καυτανζόγλειο να είναι έτοιμο. Αν είναι όμως θέμα μόνο χλοοτάπητα, εμείς είμαστε έτοιμοι να το φτιάξουμε. Έχει διάφορα μικρά θέματα, τα ξέρουν οι άνθρωποι εκεί».
Για το αίτημα αλλαγής έδρας μέσα στη Θεσσαλονίκη: «Είπα ότι θα ζητήσουμε και από τις δύο να μας δώσει το γήπεδο της και αν θέλει να μας φιλοξενήσει, θα πάμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή, μια πρώτη συζήτηση όπου μία απ’ τις δύο ομάδες είναι θετική. Δεν έχουμε κάποια συμφωνία μέχρι στιγμής, ούτε θα ήθελα να πω ποια είναι».
Για το θέμα Γκάλη-Διαμαντίδη: «Κακώς έχει προκαλέσει κάτι η δήλωσή μου, γιατί το πνεύμα της δεν ήταν αυτό που πέρασε. Στην αρχή μιλήσαμε για τον Χατζηπαναγή και είπαμε ότι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα και στη συνέχεια έκανα ένα «άλμα» εγώ και είπα ότι είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας Έλληνας ο Διαμαντίδης. Πήγε να πει κάτι κάποιος από κάτω, απ’ τους ακροατές, για τον Γκάλη και είπα «όχι ο Γκάλης, ο Γκάλης είναι μια κατηγορία μόνος του». Ο Γκάλης γεννήθηκε στην Αμερική, έμαθε μπάσκετ εκεί, έπαιξε μπάσκετ πρώτα εκεί και ήρθε στην Ελλάδα, πήρε μια υπανάπτυκτη χώρα και την πήγε στις κορυφαίες δυνάμεις της Ευρώπης. Είναι άλλο πράγμα. Εγώ είπα ότι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας είναι ο Διαμαντίδης, γιατί έχει μάθει το μπάσκετ στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, απ’ αυτές τις πλευρές. Ακόμη κι ο Διαμαντίδης, κι εμείς, μπάσκετ μάθαμε απ’ τον Γκάλη. Δεν είναι θέμα προς σύγκριση. Κακώς γίνεται αυτό το θέμα, αυτή η σύγκριση, η ίντριγκα είναι λίγο συνηθισμένη στην Ελλάδα. Βεβαίως και ο Χατζηπαναγής γεννήθηκε αλλού, αλλά γι’ αυτόν είπαμε ότι είναι ο κορυφαίος που πέρασε απ’ τα ελληνικά γήπεδα. Φυσικά είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι δύο, απλά ο ένας ήρθε έτοιμος παίκτης σε μεγάλο ποσοστό, απ’ την Αμερική κι ο άλλος (σ.σ. Διαμαντίδης) το έμαθε στη Θεσσαλονίκη το μπάσκετ. Δεν συγκρίνονται αυτά τα θέματα πλέον, είναι ανόμοια πράγματα».
Για τις μεταγραφές που θα κάνει η ομάδα: «Έχουμε μείνει πίσω, το είπαμε και χθες, η αδειοδότηση μας πήγε πίσω, μας καθυστέρησαν και τα τελευταία γεγονότα, αυτή τη στιγμή έχουμε καλύψει το 25% του ρόστερ, τρέχουμε να προλάβουμε, ό,τι μπορούμε, για να καλύψουμε και το υπόλοιπο».
Για την επιστροφή του Φώτη Θέου στα κοινά του Ηρακλή μέσω μιας επιτροπής συσπείρωσης: «Εάν πάρετε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτελεστικοί διευθυντές είναι μόνο δύο, όπως το λέει η έννοια του όρου. Ο Λυσάνδρου που είναι στον ΟΦΗ και ο Μάκης Γκαγκάτσης που ήταν στον ΠΑΟΚ και τώρα πήγε πρόεδρος στην ΕΠΟ. Αν ένας άνθρωπος μπαίνει σε μια ομάδα, καινούργιος, όπως είμαι εγώ, θέλει να τρέξει μια ομάδα, ειδικά αν είναι σε απόσταση, όπως εγώ, πρέπει να βρει έναν τέτοιον άνθρωπο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Θέος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να παίξει όλους αυτούς τους ρόλους στον Ηρακλή. Για όλους τους ρόλους μπορεί να παίξει ο Θέος. Το έχει δεχθεί να συμμετάσχει σ’ αυτή την επιτροπή ενότητας που εξαγγείλαμε χθες, για να μπει στην ομάδα πιο ενεργά, περιμένω την απάντησή του, ένα μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αυτόν τον καιρό έχει τις επιχειρήσεις του στην Κατερίνη, που είναι καλοκαιρινές. Η ενότητα ήταν το αδύνατο σημείο του Ηρακλή, όχι μόνο όμως του Ηρακλή, κάθε Έλληνα, έτσι;».
Για την παρουσία του κόσμου χθες: «Τα παιδιά αυτά τα εκτιμώ πολύ γιατί είχαν το σθένος και το κουράγιο τόσα χρόνια να στηρίζουν ενώ είναι στην παρακμή η ομάδα. Φανταστείτε να μην υπήρχαν αυτοί, αν θα υπήρχε ο Ηρακλής. Μπορεί ο ερασιτέχνης να κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά παραμένει ερασιτέχνης, αλλά το ποδόσφαιρο το έχουν πάρει αγκαλιά και το τρέχουν. Άρα, λοιπόν, είναι αυτοί που μίλησα και συγκινήθηκα μαζί τους και αποφάσισα να τους βοηθήσω. Με βοήθησαν κι αυτοί, τους ευχαριστώ δημόσια, θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο να βοηθήσουμε την ομάδα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα αξιόπιστη, και θα είναι ομάδα με συνέχεια».
Για το νέο διοικητικό συμβούλιο: «Εγώ είμαι ο χορηγός σε αυτήν την προσπάθεια, με ενδιαφέρουν τα οικονομικά και η βιωσιμότητα, όλα τα άλλα είναι δικά τους, του κόσμου, η ομάδα είναι δική τους».
Για το γήπεδο του Ηρακλή στους Χορτατζήδες: «Είμαι σχετικά ενήμερος για τα σχέδια, για τα βασικά. Δεν πιστεύω εγώ ότι η Πολιτεία ενδιαφέρεται να βοηθήσει τις ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Πιστεύω ότι βοηθά μόνο τις πολύ μεγάλες, που είναι του ΠΟΚ, όλες οι άλλες ομάδες δεν έχουν βοήθεια και δε θα έχουν ούτε στο μέλλον. Πόσοι έχουν φτιάξει γήπεδο στην Ελλάδα με βοήθεια της Πολιτείας; Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων φτιάχτηκε το Καραϊσκάκης, κάποιες διορθώσεις έγιναν τότε στο Καυτανζόγλειο, η ΑΕΚ έχασε το γήπεδό της κι έκανε 30 χρόνια να το φτιάξει, με κόπους κι αίμα, ο Παναθηναϊκός είναι στο τρέξιμο, είναι δύσκολα τα πράγματα. Κοιτάξτε, το ποδόσφαιρο θέλει μια επαναχρηματοδότηση απ’ την Πολιτεία, να το δει λίγο πιο σοβαρά, να δει τι έσοδα έχει απ’ το στοίχημα, κι αν απ’ αυτούς τους φόρους μπορεί να επανεπενδύσει στο ποδόσφαιρο και να κινηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός. Δυστυχώς ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα, δεν τον ενδιαφέρει κι οι κυβερνήσεις δε θέλουν να καταπιάνονται, γιατί έχουν φθορά. Για να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό που να θέλει να το φτιάξει, κι έναν σύμβουλο που να του πει στο αυτί «το ποδόσφαιρο φτιάχνεται με μία, δύο, τρεις κινήσεις. Δύο άνθρωποι είναι αρκετοί σε δύο ώρες να φτιάξουν το ποδόσφαιρο».
Για τον ενθουσιασμό του κόσμου που δημιουργεί όνειρα και απαιτήσεις: «Να τα αφήσουν όλα στην άκρη, γιατί αυτά είναι ένας απλός ενθουσιασμός, είμαστε στην Ελλάδα όπου η κατάσταση κάθε μέρα είναι ρευστή, μπορεί πολύ εύκολα απ’ τα ψηλά να βρεθείς στα χαμηλά, αυτό που έχει σημασία είναι λίγο-λίγο να γιατρέψουμε τις πληγές της ομάδας, γιατί είναι πολλές απ’ το παρελθόν και να δούμε τι προλάβουμε φέτος. Ο στόχος είναι η ομάδα να ανεβεί και να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κενού που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Απ’ την πρώτη μέρα είπα ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό, ότι θα πάρουμε παίκτες για να κάνουμε πρωταθλητισμό».
Πηγή: bluearena