Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη και τεχνικός διευθυντής του ΑΟ Χανιώτης Δημήτρης Καρατζιοβαλής μίλησε στο another football day, για την απόφαση της ομάδας της Χαλκιδικής να αποσυρθεί από την συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή.
Δύο ομάδες λιγότερες από αυτές που είχε αρχικά, όταν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, θα έχει πλέον ο πρώτος όμιλος της κατηγορίας.
Ο ΑΟ Χανιώτης και τα Μουδανιά, δύο ομάδες που εκπροσωπούσαν την Χαλκιδική αποφάσισαν να μην συνεχίσουν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με συνέπεια ο νομός πλέον να μην έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες.
Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής τεχνικός διευθυντής του ΑΟ Χανιώτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Άρη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου και Δόξα Δράμας μίλησε στο another football day, για την απόφαση που πάρθηκε ώστε τα «τσακάλια» να μην συνεχίσουν στην Γ΄Εθνική, στην οποία συμμετείχαν από την σεζόν 2022-23 μέχρι και την τρέχουσα σεζόν.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο οικονομικό ζήτημα, ένα ζήτημα που αποτελεί πληγή για την κατηγορία, με τον ίδιο να τονίζει χαρακτηριστικά: «Η Χανιώτη δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο, μια χρονιά τερμάτισε 3η μια 4η. Ήταν μια ομάδα φερέγγυα σε όλα κι έτσι και έμεινε μέχρι το τέλος».
Για την αποχώρηση της ομάδας από την συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής: «Αυτό είναι ένα φαινόμενο, γιατί στην κατηγορία αυτή υπάρχουν πάρα πολλά έξοδα και ελάχιστα έσοδα. Ο πιο βασικός λόγος ξεκινάει από το οικονομικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα οι διοικούντες που είναι στην ομάδα αποφάσισαν και έκριναν ότι η ομάδα, δεν πέτυχε ας πούμε τους στόχους να είναι στις πρώτες θέσεις που θα ήθελαν. Αυτοί είναι οι λόγοι πιο πολύ και ένας λόγος είναι ότι αρκετά παιχνίδια νομίζω ότι τους αδίκησαν. Αυτοί ήταν οι τρεις λόγοι βασικοί να σου πω την αλήθεια».
Για το αν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα το καλοκαίρι την οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή..: «Το οικονομικό πρόβλημα είναι το πρώτιστο. Από εκεί και πέρα, η ομάδα όμως ήταν τακτοποιημένη οικονομικά. Δεν υπήρχε καμία οικονομική εκκρεμότητα σε τίποτα. Απλά ήταν μια ομάδα, η οποία πλήρωνε για τις προπονήσεις για τα γήπεδα. Πλήρωνε για να παίξει σε διάφορες έδρες, γιατί δεν είχε έδρα. Ένας λόγος ο πιο σημαντικός ήταν αυτός νομίζω. Όταν ένας άνθρωπος βάζει μόνο τα χρήματα και κάποια στιγμή κουράζεται γιατί δεν υπάρχει βοήθεια οικονομική από κανέναν άλλον οδηγείτε και μαθηματικά σε αυτό».
Για το αν η απόφαση αυτή ήταν και αντίδραση στις διαιτησίες που είχε ο ΑΟ Χανιώτης στο πρωτάθλημα φέτος: «Ο καθένας όπως το εκλαμβάνει. Αυτοί οι άνθρωποι κουράστηκαν γιατί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να είναι καλύτερα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω σε αρκετά παιχνίδια, επειδή αδικήθηκε η ομάδα. Δεν είναι μόνο θέμα διαιτησίας. Είναι πως το βλέπει ο καθένας…».
Για το αν το ότι δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από την ΕΠΟ ήταν κάτι, που έσφιξε την θηλιά στο λαιμό της ομάδας: «Ναι. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι αυτός. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Όταν αναγκάζεσαι να βάλεις πάρα πολλά χρήματα, χωρίς αντίκρισμα και χωρίς έσοδα είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι άμα η Πολιτεία ήταν πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, που προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ομάδες και ιδίως σε μέρη που είναι δυσπρόσιτα και χωρίς πολύ κόσμο νομίζω θα ήταν καλύτερα».
Σε συνέχεια των παραπάνω ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα. Τα έξοδα μια ομάδας, για να μπορεί να παίξει στην έδρα της και εκτός έδρας μετακινήσεις, μόνο αυτά εδώ συν κάποιες κάρτες που θα βγούνε συν τα γήπεδα που πρέπει να πας για προπόνηση κτλ φτάνουν ένα ποσό, μόνο αυτά που λέω γύρω στις 30-40.000 ευρώ. Αναλογίσου τώρα που όλες οι ομάδες παίρνουν παίκτες κτλ. Δηλαδή η ομάδα αυτή άγγιζε τα 200 χιλιάρικα μπάτζετ. Για φαντάσου να τα βάζει ένας άνθρωπος; Φαντάσου όταν αυτός βάζει αυτά τα λεφτά και προσβλέπει σε κάτι θετικό και δεν το βλέπει πουθενά και δεν τον βοηθά κανένας. Και η άλλη ομάδα από την Χαλκιδική αποχώρησε. Η Χανιώτη δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο, μια χρονιά τερμάτισε 3η μια 4η. Ήταν μια ομάδα φερέγγυα σε όλα κι έτσι και έμεινε μέχρι το τέλος. Τους πλήρωσε όλους και ο άνθρωπος αποχώρησε».
Για το πότε πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα..: «Η απόφαση πάρθηκε μετά το τελευταίο παιχνίδι, μετά από 8-10 μέρες φαντάσου. Δηλαδή μια μέρα πριν αλλάξει ο χρόνος. Ήρθαν μια μέρα στην ομάδα και λένε σταματάμε. Αυτό. Έδωσαν σε όλους ελευθέρας τα δελτία, να πάνε σε όποια ομάδα θέλουν της αρεσκείας τους, χωρίς να πάρουν κάτι, χωρίς να δώσουν κάτι και αυτό έγινε».
Για την αποχώρηση της Χανιώτη και των Μουδανίων από τον πρώτο όμιλο και αν στιγματίζουν το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: «Ε φυσικά. Αυτό δεν είναι ηλίου φαεινότερο. Όταν αποχωρούν κάποιες ομάδες για αυτούς τους λόγους, δεν στιγματίζεται ένα πρωτάθλημα, που θέλεις να φτιάξεις μια Γ΄Εθνική. Αντί να κάνεις δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο όμιλο, από τη Λαμία και πάνω και από την Λαμία και κάτω και να έχεις ομάδες να τους δώσεις ένα πλέον κίνητρο οικονομικό ξέρω εγώ 150.000 να βγάλουν τα έξοδα τους κτλ, να χωρίσεις δύο κατηγορίες και να κάνεις μια παλιά Δ΄Εθνική, να παίζουν ένας – δύο – τρεις όμοροι νομοί για να μπορεί να σταθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπάρχουν διαλυμένα όλα τα πάντα. Έχει η Χαλκιδική 10-11 ομάδες ερασιτεχνικές. Η Ημαθία έχει τα ίδια. Δεν υπάρχουν ομάδες πια, δεν μπορούν να σταθούν».
Στο φινάλε των λεγομένων του, ο ίδιος έκλεισε λέγοντας τα εξής: «Θα σου πω κάτι για αυτούς τους ανθρώπους. Τον Μάιο πέρυσι που τελειώσαμε είχαμε πει ότι αρχές Ιουνίου, δεν θα την κατεβάσουμε την ομάδα… Και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «Δημήτρη τι χρωστάμε σε όλα τα παιδιά τον τελευταίο μισθό; Να τους εξοφλήσουμε όλους και να τελειώσουμε». Και φώναξαν όλα τα παιδιά, τους πλήρωσαν όλους τον τελευταίο μισθό και αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα… Αυτή ήταν μια ομάδα φερέγγυα, η πιο φερέγγυα στην Γ΄Εθνική. Ήταν φερέγγυα μέχρι εκεί που δεν πάει. Πλήρωναν τα πάντα οι άνθρωποι. Από θεραπείες, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, μασέρ, από τεχνικό διευθυντή, προπονητή τερματοφυλάκων, βοηθό. Είχαν τα πάντα οι άνθρωποι. Προσπαθούσαν να κάνουν έργο στην Χαλκιδική. Αντ΄αυτού τι έγινε βοήθεια μηδέν από κανέναν».