Ο Ισπανός άσος, με επιτυχημένη θητεία στον Κισσαμικό, έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την Καλαμάτα και επιστρέφει για επαγγελματικούς λόγους στα Χανιά, στα οποία εξάλλου βρίσκεται και η σύντροφός του.
Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση για το ΣΥΝΚΑ, που προσδίδει περισσότερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή του, καλύπτοντας ουσιαστικά και το κενό που άφησε η αποχώρηση του Πετράκου.
Ο Μάριο, που τον Μάρτιο συμπληρώνει τα 34 χρόνια του, έπαιξε ένα τρίμηνο στην πρωτοπόρο του 8ου ομίλου Καλαμάτα, μετρώντας 7 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ στον Κισσαμικό τη σεζόν 2016-2017 είχε 29 συμμετοχές και 5 γκολ στη Football League, αλλά και 5 συμμετοχές με 2 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας. Μετά το πρώτο πέρασμά του από τα Χανιά ακολούθησαν το Πουέρτο Ρίκο (έπαιξε στην ομώνυμη ομάδα) και η Πολωνία, όπου αγωνίστηκε στην Ολίμπια Γκρούντζιαντζ.
Το βιογραφικό του πριν “κατηφορίσει” στα Χανιά για τον Κισσαμικό, με βάση και την τότε ανακοίνωση της χανιώτικης ομάδας, έχει ως εξής:
Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1985 στη Σόρια και από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του, Νουμάνθια. Για πρώτη φορά έπαιξε με την πρώτη ομάδα τη σεζόν 2002-2003, στη Segunda Division. Τη σεζόν 2003-2004 ήταν μέλος της ομάδας που ως 2η στη βαθμολογία πανηγύρισε την άνοδο στην Primera Division. Σε ηλικία 19 ετών πήρε… γεύση από τη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, παίζοντας σε 4 παιχνίδια, ενώ ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα έκανε σε αγώνα κόντρα στη Βαλένθια το 2006.
Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός σε Λας Πάλμας και Θαμόρα, που αγωνίζονταν στη Segunda Division B’. Με την επιστροφή του στη Νουμάνθια έμελλε να αποτελέσει σημαντικό στέλεχος για την ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με τον σύλλογο της Σόρια πανηγύρισε τον τίτλο στη Segunda Division τη σεζόν 2007-2008.
Το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν ήταν ονειρικό για τον Μάριο και την ομάδα του, αφού με δικό του γκολ στην πρεμιέρα της Primer Division η Νουμάνθια υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα σε ήττα με 1-0. Στο τέλος της σεζόν όμως η Νουμάνθια δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ!
Το 2011 αποχώρησε από τη Νουμάνθια για τη Ρεάλ Ουνιόν (Segunda Division Β’) και ακολούθησαν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας στην Α’ Κύπρου και η Μπακού στην Α’ Κατηγορία του Αζερμπαϊτζάν. Το 2015 βοήθησε σημαντικά με την παρουσία του την Τζαγκουάρες ντε Κόρντομπα να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία Κολομβίας και στη συνέχει αποτέλεσε τον ηγέτη της Μπλούμινγκ Σάντα Κρουζ στη Βολιβία, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και αναδείχθηκε MVP. Το β’ μισό της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας με την ιστορική Μποαβίστα, έχοντας 13 συμμετοχές και 1 γκολ.
Πηγή: athlitiko