Μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών στις εξέδρες, ο Πανθηραϊκός άνοιξε λογαριασμό στις νίκες, κερδίζοντας τον Ηλυσιακό με 2-0.
Από ένα ημίχρονο
Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να τα παίρνεις στην έδρα σου, εάν θέλεις να πετύχεις κάτι αξιόλογο στην συνέχεια. Ο Πανθηραϊκός είναι τριμμένος πλέον σε τέτοιο είδους ματς. Γνωρίζει πως να τα παίρνει, ακόμα και εάν δεν βρίσκεται σε καλή ημέρα, ακόμα και εάν βγάζει στο γήπεδο κούραση, από το μας του Κυπέλλου Κυκλάδων, με τον ΑΟ Πύργου. (Θεσμός που περισσότερο κάνει κακό στις ομάδες που αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς συν τοις άλλοις εγκυμονεί και τραυματισμούς).
Ο Πανθηραϊκός ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και κουρασμένος στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από ένα δύσκολο αντίπαλο, εκμεταλλευόμενος κυρίως την ποιότητα του, την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση του Μάνια, ο οποίος και σήμερα ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, ενώ έβγαλε νεύρο και αντίσταση στην πίεση των φιλοξενουμένων στην επανάληψη.
Βρήκε γρήγορα δίχτυα
Το συγκρότημα του Ανδρέα Σκέντζου ευτύχησε να ανοίξει γρήγορα το σκορ, κάτι που τον βοήθησε να διαχειριστεί καλύτερα το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Γαϊδαρτζής στο 11ο λεπτό, έβαλε φωτιά στο γήπεδο των Φηρών, γράφοντας το 1-0.
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό ο Κονσταντίνοφ ανατράπηκε στην περιοχή του Μιχελή, με την κ. Αντωνίου να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Μάνιας ανέλαβε την εκτέλεσή του, διπλασιάζοντας παράλληλα το σκορ στην αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα ο Ηλυσιακός μετά το πρώτο καταιγιστικό 25λεπτο του Πανθηραϊκού ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 32′ μάλιστα ζήτησε και πέναλτι, χωρίς όμως να υπάρξει κάτι μεμπτό σε αυτή τη φάση, με την κ. Αντωνίου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, να λέει παίζεται.
Κι όσο οι του Ηλυσιακού είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους στην ρέφερι του αγώνα, ο Γαϊδαρτζής λίγο έλειψε να κάνει τρία τα τέρματα για την ομάδα του στο 37′, ωστόσο η προσπάθειά του έφυγε λίγο άουτ.
Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφεται στο 43′ με τον Τσίτσαρη για τον Ηλυσιακό. Ο τελευταίος με δυνατό σουτ προσπαθεί να βάλει ξανά την ομάδα του στο ματς, ωστόσο ο Διαμαντής ήταν εκεί και με εξαιρετική απόκρουση, έσωσε τον Πανθηραϊκό από την μείωση του σκορ.
Άλλο ματς στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος είδαμε ένα τελείως διαφορετικό αγώνα. Ο Πανθηραϊκός οπισθοχώρησε, δίνοντας στον Ηλυσιακό μέτρα στο γήπεδο.
Ο Ανδρέας Σκέντζος από τον πάγκο προσπαθούσε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του, βλέποντάς τους να κλείνονται στην εστία τους, όσο περνούσε η ώρα.
Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να βρει την μείωση, ωστόσο του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια. Κάποιες καλές ενέργειες του δραστήριου Τσίτσαρη δεν βρήκαν στόχο, καθώς η αμυντική γραμμή του Πανθηραϊκού έδειξε συνοχή και συνέπεια, όποτε χρειάστηκε να επέμβει.
Φτάνοντας λοιπόν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Γαϊδαρτζής ο οποίος μαζί με τον Μάνια, ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα (και ο Λούκας στα μετόπισθεν έκανε πολύ καλή δουλειά), κέρδισε πέναλτι από τον Μουσταφίδη, ο οποίος παράλληλα αντίκρυσε και την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη από την ρέφερι του ματς.
Ο Κονσταντίνοφ ανέλαβε να «καθαρίσει» για τους γηπεδούχους από τα έντεκα μέτρα, ωστόσο το.. αλλά Πανένκα, απέκρουσε ο Μιχελής.
Το τελικό 2-0 βρήκε πανευτυχής τους ποδοσφαιριστές του Πανθηραϊκού να πανηγυρίζουν με τον κόσμο την κατάκτηση της νίκης, ενώ από την άλλη ο Ηλυσιακός επιστρέφει αυθημερόν στην βάση του, έχοντας παράπονα από την διαιτησία..
Καλή η διαιτησία της κ. Αντωνίου, με βοηθούς τους Καραθανάση Αλέξανδρο και Βιντσετζάτο Κυριάκο, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο κ. Ιωάννης Χασάπης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Ανδρέας Σκέντζος) Διαμαντής, Τσίγκρος, Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Λούκας, Κόντι (88′ Πολυκρέτης), Κονσταντίνοφ, Γαϊδαρτζής, Μάνιας, Ντούμος (65′ Σιλλιγαρδάκης), Γκίκας.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου) Μιχελής, Μεξής, Παπαδημητρίου (76′ Γκέζος), Πιπίνης (56′ Ντούνης), Μουσταφίδης, Λαμπρόπουλος, Κατσίβελας (54′ Σεράνι), Τσίτσαρης, Μάλτσι, Ρόππας (88′ Κονδύλης), Κρεββατάς.
ΠΗΓΗ: Arthografos