Παρελθόν πριν καν αποτελέσει παρών ο Χρήστος Καταπίτσος στον Παναιγιάλειο.
Ο λόγος; Ο έμπειρος τεχνικός πριν το παιχνίδι με την ΑΕΡ Αφάντου, όταν ήθελε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του για το αγωνιστικό κομμάτι στ’ αποδυτήρια ζήτησε από την πρόεδρο να αποχωρήσει κάτι που προφανώς την ενόχλησε.
Μέσω τρίτου του γνωστοποιήθηκε πως η συνεργασία τους δεν θα προχωρήσει.
Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Καραπίτσου:
«Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω από καρδιά για όλα τα συγχαρητήρια μηνύματα που έλαβα από το φίλαθλο κόσμο του Αιγίου και όχι μόνο όταν έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνω την θέση του προπόνηση στον ιστορικό Παναιγιάλειο. Παρότι πριν μιλήσω με την κυρία πρόεδρο μου έστελναν πολλά μηνύματα στο να προσέχω- κάτι πρωτοφανές για μένα στα τόσα χρόνια που είμαι προπονητής- ήρθα σε συμφωνία κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, καθώς σε όλους είναι γνωστό ότι ο Παναιγιάλειος αποτελεί για εμένα ομάδα καρδιάς, λόγω τω χρόνων που υπηρέτησα τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής επί σειρά ετών. Τον αγάπησα και αγαπήθηκα από τον κόσμο του Αιγίου.
Προφανώς επειδή στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΡ Αφάντου όταν ήθελα να μιλήσω στους ποδοσφαιριστές για την αναμέτρηση, ευγενικά είπα στην κυρία Πρόεδρο να αποχωρίσει από τον χώρο των αποδυτηρίων, αυτό ίσως την ενόχλησε και μέσω τρίτου ενημερώθηκα ότι η συνεργασία μας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πραγματικά είναι λυπηρό για τον κόσμο του Αιγίου που αγαπάει αυτή την ομάδα να λειτουργούν όλα λάθος. Από την μεριά μου χαίρομαι που συνέβαλα στη νίκη της ομάδας μου με όσα ανέφερα στην προπόνηση της Παρασκευής καθώς και πριν από το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές να εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές μου. Εγώ πάντα θα είμαι κοντά στην ομάδα του Παναιγιαλείου όποτε χρειαστεί γιατί για εμένα προσωπικά ο σύλλογος αυτός είναι ιδέα και όχι μόνο μια ομάδα και αυτός ίσως δεν τον γνωρίζουν καλά όσοι τον διοικούν».