Ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου φιλοξενήθηκε στο “Yellow Radio 92.8” και έδωσε εξηγήσεις για τη διαδικασία επιτήρησης στη Football League.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την παράταση υποβολής των εγγράφων που αφορούν την πρώτη φάση επιτήρησης της ΠΑΕ: «Την απόφαση δεν την πήρα εγώ αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές μέχρι 31/12 όσες έχουν προκύψει μέχρι εκείνο το σημείο, να έχουν διακανονιστεί έως τις 28/02. Οι οφειλές προς ομάδες, προς εργαζομένους, προς ΙΚΑ, εφορία, αλλά και προς ΕΠΟ θα πρέπει μέχρι την ημερομηνία που είπαμε να έχουν τακτοποιηθεί. Μέσα στον όρο τακτοποίηση υπάρχει η εξόφληση ή ο διακανονισμός. Οι οφειλές που τρέχουν από την νέα χρονιά δεν αφορούν αυτήν την διαδικασία. Η διαδικασία της Επιτήρησης ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία της αδειοδότησης, μπορεί να πέφτει η μία στην άλλη και να είναι ίδιο το χρονικό περιθώριο αλλά οι δύο διαδικασίες είναι διαφορετικές».
Για το ποιες είναι οι διαφορές: «Μία τεράστια διαφορά είναι ότι η Επιτήρηση συνεχίζεται γιατί θα υπάρχει και το τρίμηνο του Μαρτίου και μετά του Ιουνίου, ενώ η αδειοδότηση αποτελεί κατ’ ουσία μία φωτογραφία της στιγμής που είναι μόνο τα πεπραγμένα μέχρι 31 Δεκεμβρίου».
Για το κομμάτι της αδειοδότησης: «Η ημερομηνίες για την αδειοδότηση είναι διαφορετικές δεν έχουν οριστεί ακόμα. Μπορώ να σας πω μία ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στην ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου και σε αυτήν της αδειοδότησης. Αν υποθέσουμε ότι μία ομάδα στις 28/02 δεν έχει καταφέρει να τακτοποιήσει τις οφειλές της για την Επιτήρηση θα έχει -3 βαθμούς για την αδειοδότηση, όμως θα έχει έναν ακόμα μήνα μέχρι τις 31/03 να το πράξει. Όποτε δεν ισχύει αυτό που διάβασα σε site ότι έχει αφαιρεθεί ένας μήνας από την αδειοδότηση των ομάδων της Football League. Για τις ομάδες που είναι της Football League αποκλειστικά, δηλαδή δεν έχουν καμία φιλοδοξία να προβιβαστούν στην Super League τα κριτήρια κατ’ουσίαν είναι τα ίδια ως προς το οικονομικό κομμάτι και είναι κάποια άλλα νομικά, διοικητικά και γηπεδικά. Για την Super League όσες ομάδες φιλοδοξούν να προβιβαστούν θα πρέπει να πληρούν τα ίδια κριτήρια με αυτά που πρέπει να εκπληρώσουν οι ομάδες της Super League».
Για τα επιπλέον στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Άρης εκτός από το χαρτί της αδειοδότησης: «Θα πρέπει να φέρει τις οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έκλεισε εννοώ για τον Ιούνιο του 2017, παράλληλα τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις μέχρι 31/12 και από εκεί και πέρα ανάλογα με τις διαπιστώσεις που θα υπάρχουν εκτός των οικονομικών καταστάσεων, ενδέχεται να υπάρχει και ένας έλεγχος περί βιωσιμότητας της εταιρίας».
Για την ποινή του υποβιβασμού: «Για μένα η ποινή του υποβιβασμού είναι λανθασμένη, δεν μου προκύπτει ότι υπάρχει οποιοδήποτε όφελος με το να διαλύονται ομάδες. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να λυθούν, όπως για παράδειγμα μία πάρα πολύ στενή επιτήρηση των ομάδων, ώστε να μη φτάνουμε σε εκείνα τα ακραία σημεία, άρα θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι κατασταλτικά».
Για το αν έχει δεχτεί πιέσεις: «Θα απαντήσω με μορφή ερώτησης. Εσείς πιστεύετε ενώ ζούμε όλοι μας στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο;»
Για το αν δέχεται τηλεφωνήματα από τις ΠΑΕ για βοήθεια: «Εννοείται, εγώ θεωρώ τον εαυτό μου συνεργάτη των ΠΑΕ, τώρα εκ του ρόλου μου και της θέσης μου έχω δυσαρεστήσει κάποιους, αυτό είναι σαφές αλλά δεν έχει καμία σχέση με την διάθεση που έχω. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω όλες τις ομάδες να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις. Όλα αυτά γίνονται εγγράφως γιατί το να ισχυρίζομαι εγώ το ότι απάντησα, είναι μία συζήτηση όταν αυτό υπάρχει σε έγγραφο, δηλαδή ποιος ρώτησε και τι ρώτησε και τι απαντήθηκε είναι μια άλλη συζήτηση. Όπως με όλες τις ΠΑΕ έτσι και με τον Άρη βρίσκομαι σε επικοινωνία».