Ο Ηρακλής δεν έχει την διάθεση να πετάξει «λευκή πετσέτα», έχοντας τη θηλιά της ποινής για την υπόθεση Μάρα στον λαιμό του.
Πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, αναμένοντας μία ευνοϊκή και δίκαιη λύση. Γιατί όσο δίκαιο είναι το αίτημα των ποδοσφαιριστών να μη χάνουν ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα, άλλο τόσο άδικο είναι να υποχρεούται μία ΠΑΕ να πληρώνει χρέη του 2012. Το σημαντικότερο; Ενώ έχουν μεσολαβήσει τρεις τουλάχιστον διοικήσεις με ισάριθμους διαφορετικούς Α.Φ.Μ.
Η τελευταία πράξη… αντεπίθεσης του Ηρακλή, η οποία ενέχει κινδύνους γιατί παραβαίνει τον κανονισμό της ΕΠΟ είναι η προσφυγή στο Τριμελές Eφετείο Αθηνών. Οι «κυανόλευκοι» πήραν προσωρινή διαταγή αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, για τον Μάρα μέχρι 21/9/2023.
Απομένει η αντίδραση της Ομοσπονδίας, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς των υπερεθνικών Ομοσπονδιών, απαγορεύεται η προσφυγή αθλητικών εταιρειών στα πολιτικά δικαστήρια. Ο Ηρακλής το πρώτο πράγμα που έχει πετύχει, ρισκάροντας, είναι να αγοράσει χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την ελπίδα να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα του δώσουν ανάσα.
Την ίδια ώρα ο Τομ Παπαδόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ισχυρό ομφάλιο λώρο που τον δένει με τον Ηρακλή, έχει αποστείλει σχέδιο δημιουργίας ενός φορέα ο οποίος θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Τον «βάπτισε», Ιraklis Financial Group, (IFG) και στόχος του είναι να προσελκύσει επενδυτές οι οποίοι συνολικά ετησίως θα βάζουν 2 εκατ. ευρώ, το ελάχιστο. Τα χρήματα αυτά θα μοιράζονται ως εξής: Το 40% για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας, 25% στην ομάδα μπάσκετ, 10% στα υπόλοιπα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, 15% στον «Γυμναστικό» και 10% στις Ακαδημίες του ποδοσφαίρου.
Η πρώτη προϋπόθεση προκειμένου να «τρέξει» αυτό το project είναι να δεχτεί ο «Γυμναστικός» να εκχωρήσει για 49 χρόνια το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου. Η εκχώρηση αποτελεί βασική προϋπόθεση καθώς το IFG θα είναι επενδυτικού χαρακτήρα και θα πρέπει να επιστρέψει ανταποδοτικό κέρδος στους χρηματοδότες του.
Θεωρητικά έχει ενδιαφέρον το project αλλά και δυσκολίες. Ακόμη κι αν πειστεί η διοίκηση του «Γυμναστικού», θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο προσέλκυσης επενδυτών. Γιατί κανείς δεν βάζει τα ωραία του λεφτά σ’ ένα αθλητικό project χωρίς να προσδοκά κάποιο ανταποδοτικό όφελος. Βεβαίως όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η ιστορία έχει αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά της. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη εμπόδιο αρκετά σημαντικό. Η θέση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Ευγενίου, ο οποίος υφίσταται ως διοικητική οντότητα και εμμένει στις οικονομικές αξιώσεις του για την μεταβίβαση των μετοχών.
Πηγή: metrosport