Την τελευταία 20ετία είναι η δεύτερη φορά που ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου θα επιχειρήσει να λειτουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς να υπάρχει ένας δυνατός οικονομικός παράγοντας, ο οποίος θα κάνει μπροστά, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου να «τρέξει» την ομάδα.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2003, όταν ο Ολυμπιακός είχε κληθεί να αγωνιστεί στην Εθνική Ερασιτεχνική (είχε υποβιβαστεί από τη Β’ Εθνική λόγω χρεών). Τότε πρόεδρος στον Ερασιτέχνη ήταν ο Γιάννης Κουφιδάκης και είχε αναλάβει μία διοικούσα επιτροπή να λειτουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αποτελούμενη από τους Τάκη Συνετόπουλο, Αντώνη Παππά, Χρήστο Σιγάλα, Νίκο Τσεκούρα και Βασίλη Ξηρακιά. Και τότε ο Ολυμπιακός λειτούργησε πολυσυλλεκτικά, χωρίς δεν υπήρχε ένα άτομο που θα έβαζε τα χρήματα. Εκείνη η προσπάθεια δεν έφερε αγωνιστικά την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική (η ομάδα είχε τερματίσει στην 5η θέση, πίσω από τους Απόλλων Λ., Αναγέννηση Κ., ΑΟ Τρίκαλα και Δήμητρα) και χρειάστηκε η εξαγορά και μεταφορά της Κασσάνδρας στον Βόλο, το 2004, για να παίξει και πάλι η ομάδα στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Μάλιστα, συνέβη και κάτι το μοναδικό για τα ποδοσφαιρικά χρονικά του Βόλου. Να υπάρχουν για τρία χρόνια δύο Ολυμπιακοί στην πόλη, καθώς ο Εθνικός Ολυμπιακός λειτούργησε κανονικά, παίζοντας στη Γ’ Εθνική, μέχρι την έλευση στην ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, το 2008, ο οποίος συνένωσε τις δύο ομάδες.
Το 2012, μετά τη μεγάλη περιπέτεια που είχε ο Ολυμπιακός, όταν με απόφαση της τότε κυβέρνησης είχε αποπεμφθεί από τη Σούπερ Λιγκ, ένα χρόνο νωρίτερα (2011), η ομάδα έκανε νέο ξεκίνημα από τη Β’ Εθνική. Υπήρξε, ωστόσο, ένα άτομο, ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος ανέλαβε να τη λειτουργήσει και να σηκώσει το οικονομικό βάρος, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, πριν αναλάβει τα ηνία ο Δημήτρης Καραγιάννης.
Το 2016, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε από τη Β’ Εθνική στο πουθενά, μετά την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, επίσης λόγω χρεών, βρέθηκαν, τότε, δύο άτομα, οι Παναγιώτης Μποτσιβάλης και Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που έκαναν μπροστά, αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό από τη Γ’ Εθνική, με τη συναίνεση, βέβαια, της διοίκησης του Ερασιτέχνη. Από τον Δεκέμβριο του 2017, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, τα ηνία είχε μόνος του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, με τους «ερυθρόλευκους» να ανεβαίνουν κατηγορία το 2019. Αγωνίστηκαν δύο χρόνια στη Φούτμπολ Λιγκ και ένα χρόνο στη Σούπερ Λιγκ 2, για να υποβιβαστεί φέτος ο Ολυμπιακός στη Γ’ Εθνική, αναζητώντας και πάλι το δρόμο του.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου η διοίκηση του Ερασιτέχνη καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά και να διαχειριστεί μια όχι και εύκολη κατάσταση. Το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο, όταν μάλιστα μιλάμε για ομάδα που από τη φύση της θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Τα άτομα που αποτελούν το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι δεν είναι σε θέση μόνοι τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη λειτουργία του τμήματος. Από τη στιγμή που κανένα άτομο δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να «τρέξει» τον Ολυμπιακό, οι ιθύνοντες τον Ερασιτέχνη προσπαθούν να βρουν τους οικονομικούς πόρους, μέσω χορηγιών, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, δημιουργώντας μια αξιοπρεπή και ανταγωνιστική ομάδα.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ποιοι θα βοηθήσουν οικονομικά και τί ποσό έχει εξασφαλιστεί για τη λειτουργία της ομάδας. Μια πρώτη πληροφόρηση από τον πρόεδρο, Νίκο Τσεκούρα, αναμένεται να υπάρξει την αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΝΟΒ για τον εορτασμό των 85 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.
Το τοπίο, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει στη γενική συνέλευση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου (θα ανακοινωθεί άμεσα η σύγκλιση από τον Ερασιτέχνη), εκεί όπου θα γίνει γνωστός και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει φέτος το ποδοσφαιρικό τμήμα και με ποιον ή ποιους επικεφαλής.
Πηγή: e-thessalia
Ειδήσεις σήμερα για την Super League 2, τη Γ’ Εθνική και την ΕΠΟ στη Mikriliga.com
Διαβάστε επίσης:
Super League 2: Βέροια-Λαμία η πρώτη μάχη – Με VAR τα μπαράζ
Από τη Γ’ Εθνική πρώτος προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα!
Γ’ Εθνική: Ένα βήμα πριν τη διάλυση – Ποια ομάδα δίνει μάχη με το χρόνο