Για πολλά χρόνια, ο μεγάλος ΑΟ Κέρκυρα βρισκόταν στα χέρια της Διοίκησης της ΠΑΕ Κασσιώπη, ουσιαστικά δηλαδή ήταν στα χέρια του Γιώργου Λιμπάντση, ο οποίος είχε «εξαφανίσει» την ομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η ομηρία του σωματείου έλαβε τέλος, αφού πέρασε στον έλεγχο των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου.
Ήταν Ιούνιος του 2013, όταν λίγες εβδομάδες μετά τον υποβιβασμό του ΑΟ Κέρκυρα από την Super League, γίνεται γνωστό ότι η ΠΑΕ χρεοκοπεί και διαλύεται, εξαιτίας των πολύ κακών χειρισμών του Λιμπάντση, επί τριετία ιδιοκτήτη και Προέδρου του κλαμπ. Η είδηση είχε σοκάρει το ποδοσφαιρικό κοινό του νησιού και τους φίλους της ομάδας, κυρίως τους οργανωμένους οπαδούς της, τους Vourligans.
Ο Γιώργος Λιμπάντσης σκέφτηκε τότε ένα τέχνασμα. Ήρθε σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Κασσιώπης, Χάρη Κουτσούρη, ώστε να του παραχωρήσει τον σύλλογο, που μόλις είχε προβιβαστεί από την Football League 2 στην Football League. Η μεταβίβαση των μετοχών από τον Κουτσούρη στον Λιμπάντση είχε γίνει παράτυπα, όπως αποφάνθηκαν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, δύο χρόνια αργότερα, επιβάλλοντας στην ομάδα την ποινή της αποπομπής από την Super League, στην οποία μετείχε τότε.
Αναλαμβάνοντας τις τύχες της Κασσιώπης τον Ιούλιο του 2013, ο Λιμπάντσης μετέτρεψε την ομάδα σε… πιστό αντίγραφο του ΑΟ Κέρκυρα, όπου συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Football League και μάλιστα εκείνη την σαιζόν (2013-2014) ανέβηκε στα «μεγάλα σαλόνια».
Πολλοί παλαιοί παίκτες του ΑΟ Κέρκυρα, βλέποντας την αυθεντική ομάδα να εξαφανίζεται από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν τον Ερασιτέχνη, ούτως ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει και να αγωνιστεί έστω και στο τοπικό της ΕΠΣ Κέρκυρας. Από το 2014 οι βετεράνοι ξεκίνησαν έναν τεράστιο αγώνα, προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η ομάδα, ωστόσο αρχικά δεν το κατάφεραν.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα είχε πλέον χαθεί από προσώπου γης. Ο Γιώργος Λιμπάντσης προσπαθούσε να «πείσει» ότι η Κασσιώπη ήταν η συνέχεια του ΑΟΚ, στην ουσία όμως επρόκειτο για δύο εντελώς διαφορετικά σωματεία.
Οι παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα συνέχιζαν να δίνουν… μάχες! Οι Αντώνης Ζώτος και Μάνθος Γιαννούλης επεδίωκαν με κάθε τρόπο να εγγραφούν μέλη στον Ερασιτέχνη, με σκοπό να «γκρεμίσουν» εκ των έσω το Δ.Σ. που είχε βάλει ο Λιμπάντσης. Ωστόσο, η Διοίκηση δεν τους επέτρεπε να γίνουν μέλη. Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα «κατέβαζε» ομάδα στα Πρωταθλήματα βετεράνων που γινόντουσαν στο νησί, προκειμένου το όνομα του σωματείου να ακούγεται και να μην «σβήσει».
Κάποια στιγμή, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το αίτημα των Ζώτου και Γιαννούλη ήταν δίκαιο και διέταξε τον Ερασιτέχνη να τους γράψει μέλη του. Προέκυψε, όμως, ένα άλλο πρόβλημα: το προεδρείο του Ερασιτέχνη ήταν… εξαφανισμένο, κατά πάσα πιθανότητα κρυβόταν, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η παράδοση της δικαστικής απόφασης, η οποία έτσι δεν εκτελούνταν.
Οι παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα δεν απογοητεύτηκαν και δεν το έβαλαν κάτω. Αντιθέτως, συνέχισαν τις προσπάθειές τους και βλέποντας ότι τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης ήταν ανενεργός και δεν είχαν γίνει εκλογές, ουσιαστικά δηλαδή είχε εγκαταλειφτεί από τον Λιμπάντση, προσέφυγαν ξανά στο δικαστήριο, ζητώντας τον ορισμό προσωρινής Διοίκησης. Όπερ και εγένετο! Πριν από λίγες μέρες, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας, με την υπ αριθμόν 393/2020 απόφασή του, όρισε 11μελές προσωρινό Δ.Σ., απαρτιζόμενο από τον Στάθη Μηλιώτη και δέκα παλιούς άσους του ΑΟΚ: τους Γιώργο Κολυτά, Μάνθο Γιαννούλη, Δημήτρη Μπορτς, Αντώνη Ζώτο, Γιάννη Κατέρη, Γιώργο Κοσκέρη, Γιώργο Κάνταρο, Θεόδωρο Κεϊκίδη, Νίκο Σπάτουλα και Σπύρο Σκλαβενίτη.
Κάπως έτσι, λοιπόν, τελείωσε η 7ετής ομηρία του ΑΟ Κέρκυρα. Οι βετεράνοι δικαιώθηκαν στον ψυχοφθόρο δικαστικό αγώνα που έδωσαν, με στόχο την σωτηρία της ομάδας. Πάλεψαν και βγήκαν νικητές! Ο… κοιμώμενος γίγαντας αρχίζει να ξυπνάει, αρχίζει να «ζωντανεύει» και η απήδαυλος ναυς ετοιμάζεται να ξανασαλπάρει περήφανη και αγέρωχη στα… πράσινα πελάγη, αρχής γενομένης από αυτά της Β’ ΕΠΣΚ.
Πηγή: Corfucorner