Καταρχήν, για ό,τι αφορά την πρόκριση στον τελικό, αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχει επιτευχθεί για το ΣΥΝΚΑ, αν και ο στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στον Απόλλωνα. Στις τάξεις του ΣΥΝΚΑ επικρατεί ικανοποίηση για την πρόκριση, που δίνει συνέχεια στο καλό κλίμα που υπάρχει γενικότερα στις τάξεις της ομάδας.
Από εκεί και πέρα, πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο πρωτάθλημα. Την Κυριακή ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Γιούχτα όπου το ΣΥΝΚΑ ελπίζει να καταφέρει να κερδίσει για να εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή. Η χανιώτικη ομάδα δείχνει πραγματικά εδώ και καιρό να είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση και αυτό το γεγονός θέλει να το επιβεβαιώσει κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως ο Γιούχτας που προέρχεται πάντως από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΟΑ.
Στα καθαρά αγωνιστικά, απών και πάλι θα είναι ο Ακης Μαζιώτης που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες υπολογίζονται κανονικά.
Πηγή: athlitiko