Για το… γήπεδο του Εθνικού, έκανε πάλι αναφορά ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατά την εκδήλωση στη μεγάλη αίθουσα του ΟΛΠ, όπου βράβευσε την γυναικεία ομάδα Βόλεϋ του Εθνικού, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κορασίδων το 2018.
Επίσης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, παρέλαβε βραβείο για την προσφορά του ΟΠΑΝ στη νεολαία του Πειραιά, από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Βόλεϋ του συλλόγου Σπύρο Κουτούβαλη.
Ο δήμαρχος Πειραιά, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε και στην υπόθεση απόκτησης ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Εθνικό λέγοντας:
«Μπορεί να οραματιζόμαστε ή να θέλουμε γήπεδο στην Καστέλα, στη Φρεαττύδα ή μέσα στο κέντρο του Πειραιά. Εγώ προσπάθησα να δώσω στον Εθνικό μια λύση οραματική, εφικτή και υλοποιήσιμη. Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη δυνατή για τον Εθνικό, είναι όμως η μόνη που βλέπω να υλοποιείται τα επόμενα χρόνια και στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».
Ακόμη ο Γιάννης Μώραλης, ταύτισε προβλήματα του Εθνικού με αυτά του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι αισθάνεται άσχημα ως δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι θα ίσχυε το ίδιο και για τον εκάστοτε δήμαρχο, όταν ακούει τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής να ευχαριστεί τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, για την παραχώρηση του γηπέδου στο Μοσχάτο ή όταν ακούει αντίστοιχα τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, να ευχαριστεί τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη…
Επίσης ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση και δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχουν αθλητικοί χώροι, προκειμένου να αγωνίζονται στην πόλη σύλλογοι με τόσο μεγάλες επιτυχίες όπως ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός κ.α. «Είναι μια παθογένεια δεκαετιών και οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με τον αθλητισμό το γνωρίζουν καλά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.
«Με την πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια: να ανακαινίσουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους στην πόλη και να αναζητήσουμε λύσεις για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Πειραιάς έχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι τόσο λόγω του κόστους που απαιτείται για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, αλλά για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στην πόλη ελεύθερα οικόπεδα και χώροι για να δημιουργηθούν. Παράλληλα, η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει στον Δήμο να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις χώρων», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε πως προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα νέο κλειστό γυμναστήριο τα επόμενα δύο χρόνια στον Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος», επισημαίνοντας πως υπάρχει συνεννόηση γι΄ αυτό με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να ενταχθεί ο δήμος στο εν λόγω πρόγραμμα, με μελέτη του Δήμου Πειραιά.
Για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά, τόνισε: «Επειδή ακούγονται ανακρίβειες, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Καμιά δημοτική αρχή και προφανώς ούτε κι εγώ επειδή προέρχομαι από τον Ολυμπιακό και είναι η ομάδα που αγαπώ, σημαίνει ότι θα λειτουργήσω υπέρ του Ολυμπιακού και εις βάρος οποιουδήποτε άλλου σωματείου. Το κολυμβητήριο θα είναι για όλους τους Πειραιώτες. Αυτά που ακούγονται είναι ανοησίες. Το δικό μου σκεπτικό κινείται στην κατεύθυνση που σας ανέφερα, δηλαδή ένα κολυμβητήριο ανοικτό για όλους τους Πειραιώτες. Με αυτή τη λογική σκεπτόμαστε και οργανώνουμε το αθλητικό μέλλον του Πειραιά».
Πηγή: typospeiraiws