Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό του Διαγόρα Westenergy πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα των Βραχνεΐκων κέρδισε 2-1 με ανατροπή τους Νέους Παναχαϊκής, έχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ειδικά στο β΄ ημίχρονο.
Ο Φίλιππος Σχοινάς στο πρώτο μέρος χρησιμοποίησε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο Σούπερ Καπ, αλλάζοντας κατά πολύ την βασική ενδεκάδα. Οι «πιτσιρικάδες» της Παναχαϊκής πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με το πανέμορφο τέρμα του Αττίλιο Λιμάτσι στο 36΄ από μακρινή θέση. Οι «κοκκινόμαυροι» θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και ένα δεύτερο τέρμα, αν ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν στην ανατροπή. Στο 62΄ ο Καλλιτσουνάκης με κοντινό σουτ θα ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 56΄ η ομάδα του Φώτη Παπαπαναγή έχασε καλή ευκαιρία με τον Βασάρα να κάνει το 0-2, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και πάνω στον Τριβέλλα.
Στο 76ο λεπτό ο Βασίλης Τογαντζής θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, ο Σταυρόπουλος θα πάρει την κεφαλιά, αλλά θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λιάπης. Στο 76΄ ο Γκέγκα θα επιχειρήσει ένα πολύ καλό σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Λιάπη, ενώ στο 81ο λεπτό ο Σταυρόπουλος δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Λιάπη σε τετ α τετ, ύστερα από εκπληκτική κάθετη του Τσιριγώτη.
Την λύση στους Βραχνιώτες έδωσε ο Τσιριγώτης στο 90ο λεπτό όταν εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλό σημείο, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά-ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Σκιαδαρέση για τους γηπεδούχους, ενώ με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε και ο Αυλωνίτης για τους Νέους.
Συνθέσεις:
Διαγόρας Westenergy (Φ. Σχοινάς): Τριβέλας (68΄ Μπαμπούνης), Α. Τρίγκας (46΄ Ρίλντι), Νικολόπουλος (31΄ Τσιριγώτης), Καφεντζής (57΄ Γκέγκα), Ζησιμόπουλος (53΄ Ν. Τρίγκας), Τριανταφυλλόπουλος, Ρουγκάλας (46΄ Δριμάλας), Καλλιτσουνάκης, Σπυρόπουλος (53΄ Σταυρόπουλος), Σκιαδαρέσης (27΄ λ.τ. Κωνσταντινίδης), Βέρρας (65΄ Β. Τογαντζής).
Νέοι Παναχαϊκής (Φ. Παπαπαναγής): Οικονομόπουλος (61΄ Λιάπης), Βασιλόπουλος (61΄ Λαζάρου), Βασιλικόπουλος (61΄ Σταθόπουλος), Καρμοκόλιας (76΄ Σαλάφ), Κοντός (61΄ Παπασπυρόπουλος), Παπαγεωργίου (61΄ Καλαμπόκας), Τσότσας (61΄ Αντωνόπουλος-84΄ Παππάς), Αυλωνίτης (40΄ Κυρίκος), Αγριμάκης, Βασάρας (73΄ Λαζανάς), Λιμάτσι (73΄ Τσεκούρας).
ΠΗΓΗ: patragoal