Μαγιόρκα, Τενερίφη, Κανάριες και Βαλεαρίδες Νήσοι…. Θεσσαλονίκη, Βέροια, Νίκαια, Καλλονή, Δράμα Κιλκίς και Ρεάλ Μαδρίτης… Ζωή μοναδική, καριέρα ξεχωριστή, προσωπικότητα ελκυστική και ρότα εξαιρετική, τόσο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, όσο και μ’ αυτή του προπονητή…Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν το αθλητικό και κοινωνικό «προφίλ» του Τόνι Γκονζάλες, του αγωνιστή, του σωστού καθοδηγητή, του λάτρη του νεαρού αθλητή με πορεία προοδευτική….
Μια πλούσια διαδρομή, αποτελούμενη από μεγάλη «γκάμα» παραστάσεων με…σφραγίδα αθλητική, η οποία συνοδεύτηκε, στο παρελθόν, με εικόνες από αγώνες για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, επιτρέποντας στον ίδιο να διατηρεί, πάντα, τον ρόλο του σπουδαίου μαθητή και μετέπειτα του άριστου καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Με αφορμή, λοιπόν, τη ρότα αυτή τη μαγική, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε, προ ημερών, με τον Ισπανό προπονητή και μίλησε μαζί του για τη δική του αθλητική ζωή, θυμίζοντας, μάλιστα, στον κόσμο μέσω του ακόλουθου «βίντεο» το τέρμα το οποίο σημείωσε ο ίδιος, πριν δέκα (10) έτη στο γήπεδο της Τούμπας, σε μια έδρα εκρηκτική….
«Ήρθα στην Ελλάδα το έτος 2006 και από τότε διαμένω, μόνιμα, στην συγκεκριμένη χώρα. Αρχικά, αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί την αγαπημένη μου ομάδα στη χώρα σας, ενώ στην συνέχεια θήτευσα στους συλλόγους, Βέροια, Ιωνικό Νικαίας, Δόξα Δράμας, Α.Ε.Λάρισας και Α.Ε. Λ. Καλλονή. Μπορώ να πω πως η Ελλάδα μου αρέσει πολύ ως κράτος και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα να εγκατασταθώ μόνιμα σ’ αυτό τον τόπο. Η σύζυγος μου κατάγεται από την πόλη του Κιλκίς, στην οποία διαμένω έχοντας δικό μου σπίτι.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου στο Κιλκίς, όπως και από την συνεργασία μου με τους ανθρώπους του Κιλκισιακού», είπε, αρχικά, ο Τόνι Γκονζάλες, στην ιστοσελίδα “gipedo.eu” για να προσθέσει στην συνέχεια.
«Στις αρχές της φετινής σεζόν, δέχτηκα μια ικανοποιητική πρόταση από τα στελέχη του Α.Ο.Κιλκισιακού, προκειμένου να συνεργαστώ μαζί τους στον τομέα της ανάπτυξης των ομάδων υποδομής του ιστορικού αυτού σωματείου. Ως κάτοχος του διπλώματος, ΟΥΕΦΑ C έχω την εποπτεία των νεαρών παικτών, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 5-14 ετών.
Πέρα, όμως, απ’ εμένα υπάρχουν και άλλοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι εργάζονται για την πρόοδο των αναπτυξιακών τμημάτων του Α.Ο.Κιλκισιακού, η παρουσία των οποίων αποτελεί προσωπική μου επιλογή. Ο Α.Ο. Κιλκισιακός στελεχώνεται από, περίπου, 150 νεαρούς αθλητές-τριες, αρκετοί εκ’ των οποίων διαθέτουν το ταλέντο να εξελιχθούν στο μέλλον στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σκοπός μας είναι η βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου κάθε παίκτη-τριας των ομάδων υποδομής του Κιλκισιακού με την προοπτική να αγωνιστούν σε Πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών ή σε ομάδες του εξωτερικού.
Οι παίκτες-τριες μας γυμνάζονται στο γήπεδο το οποίο βρίσκεται πλησίον του σχολείου του Δήμου Κιλκίς, αλλά και στο γήπεδο το οποίο βρίσκεται στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Οι αθλητές-τριες μας βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ωστόσο χρειάζεται να δείξουν μεγαλύτερη προσήλωση στο αγαπημένο τους σπορ, προκειμένου να εξελιχθούν στο μέλλον», συνέχισε ο Τόνι Γκονζάλες, για να μιλήσει στην συνέχεια για την καριέρα του στη χώρα της Ισπανίας.
«Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό το οποίο βρίσκεται πλησίον της πόλης της Μαγιόρκα και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Από μικρή ηλικία, μου άρεσε το ποδόσφαιρο, ήμουν υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης και είχα ως πρότυπο τον τότε «σταρ» της ομάδας, Αιμίλιο Μπουντραγκιένιο.
Αγωνίστηκα αρκετά έτη στις ομάδες ανάπτυξης της Μαγιόρκα και στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 00’ προωθήθηκα στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ανδρικής ομάδας του εν λόγω συλλόγου. Συνεργάστηκα με αρκετούς προπονητές κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον ισπανικό σύλλογο, κερδίζοντας πλούσιες εμπειρίες οι οποίες με βοήθησαν να σταδιοδρομήσω, επαρκώς, στα σωματεία, Μουρθια και Οβιέδο. Το κυριότερο στοιχείο το οποίο επιτρέπει στην Ισπανία να βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο από τη χώρα μας στον τομέα του αθλητισμού δεν είναι άλλο από την ποιότητα των εγκαταστάσεων.
«Στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης συνεργάστηκα με τους προπονητές, Ντουμιτρέσκου, Βούκοτιτς, Παράσχο και Σάντος. Την σεζόν, 2006-2007 συνεργάστηκα με τη διοίκηση, Γούμενου, ενώ την επόμενη σεζόν με τη διοίκηση, Ζαγοράκη, με τον οποίο υπήρξα συμπαίκτης την περασμένη σεζόν. Θεωρώ πως την αγωνιστική περίοδο, 2007-2008, ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε καλύτερα ως σύλλογος απ’ ότι την περασμένη χρονιά, λόγω της παρουσίας των τριών δικών του ανθρώπων στη διοίκηση του σωματείου (Ζαγοράκης, Βρύζας, Γεωργιάδης). Ο κ. Σάντος είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα στην Ελλάδα, καθώς έχει τη δυνατότητα να πετυχαίνει τον σκοπό του, έστω και αν οι ομάδες του δεν παρουσιάζουν θεαματικό «στυλ» ποδοσφαίρου.
Επίσης, πέρα από τον κ. Σάντος, εξαιρετική συνεργασία είχα με τον κ. Κούπερ όταν αγωνιζόμουν στη Μαγιόρκα. Ο συγκεκριμένος κόουτς γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου, ξέρει να χειρίζεται σωστά κάθε ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στην Ίντερ και στη Βαλένθια.
«Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, φέτος, παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και θα μπορούσε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας αν δεν είχε υποστεί τρεις τιμωρίες. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμώ πως η διοίκηση, Ιβάν Σαββίδη, έχει βοηθήσει τον εν λόγω σύλλογο και καλό είναι να συνεχίσει να πράττει το ίδιο, τα επόμενα έτη. Ο κόσμος χρειάζεται να στηρίξει το έργο του κ. Σαββίδη και των συνεργατών του, προκειμένου να προοδεύει, συνεχώς, το σωματείο σ’ όλα τα επίπεδα».