Προς την τυπική ολοκλήρωση της σεζόν βαδίζει ο Πανηλειακός, που μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ηλείας πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος άλλος αγωνιστικός στόχος στη σεζόν που απομένει. Αφού σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, εκεί αυτό που έχει επιτευχθεί είναι η παραμονή (που τυπικά απομένει η μαθηματική εξασφάλισή της, κάτι που σύντομα θα γίνει κι αυτό).
Την προσεχή Κυριακή, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, υποδέχεται τον αδύναμο κι αποκλειστικά νεανικό Αστέρα Αμαλιάδας (εδώ και καιρό ως γνωστόν, αγωνίζεται μόνο με παίκτες από την ακαδημία του), για την 22η αγωνιστική στον 6ο όμιλο. Ματς στο Στάδιο Πύργου με ώρα έναρξης στις 3.00 το μεσημέρι.
Απόντες θα είναι, ο Ντίνος Νικολόπουλος, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο ματς Κυπέλλου κι έχει μια αγωνιστική, κι ο Δημήτρης Τσίγκρηλας λόγω τεσσάρων κιτρίνων καρτών, ενώ διαθέσιμος θα είναι ξανά ο γκολκήπερ Κυρίτσης που εξέτισε δυο αγωνιστικές στα προηγούμενα (από την αποβολή με τον Πανμοβριακό).
* Ο Πανηλειακός προέρχεται λοιπόν από τον χαμένο στόχο του Κυπέλλου (και …καλώς ή κακώς, με “πληγωμένο” και το γόητρο), έχοντας ηττηθεί από τον ΠΑΟ Βάρδας. Έστω και σε ένα ματς που θεωρητικά, με τα δεδομένα δικαιούνταν κάτι παραπάνω, αλλά και που αυτό δεν ήρθε…
Ο τεχνικός Άγγελος Διγκόζης σε δηλώσεις του στην εφ. «Πρωινή» αναφέρθηκε στον χαμένο προημιτελικό, αλλά και γενικότερα στους στόχους του φετινού Πανηλειακού φέτος: «Το αποτέλεσμα είναι …μαγική εικόνα. H ομάδα που έπρεπε να κερδίσει είναι ο Πανηλειακός. Για 120 λεπτά η Βάρδα δεν θυμάμαι να είχε τελική προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και την πολύ καλή εμφάνιση, απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, που έχουν πάρα πολλά παιχνίδια στη Γ’ Εθνική, σε αντίθεση με πολλούς δικούς μας παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον ΠΑΟ Βάρδας και είναι λογικό να πανηγυρίζει, καθώς απέκλεισε μια μεγάλη ομάδα», τόνισε για το ντέρμπι του Κυπέλλου.
Στη διαπίστωσή ότι η ομάδα πλέον ξέμεινε από στόχους, ο Άγγελος Διγκόζης ήταν αντίθετος: «Δεν ξεμείναμε από στόχους. Ο στόχος επετεύχθη και ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Όπως ξεκίνησε το καλοκαίρι ο Πανηλειακός, που δεν ήμουν εγώ εδώ, και οι μεταγραφές που έγιναν το Γενάρη, έδειξαν ότι η ομάδα πάει για την παραμονή, και όχι για κάτι άλλο. Όταν είχα έρθει, είχα πει επακριβώς ότι θα προσπαθήσουμε να πατήσουμε στη 2η θέση, αλλά πρέπει πρώτα να δω την ομάδα. Όταν λοιπόν έχεις πολλά νεαρά παιδιά από το τοπικό πρωτάθλημα, είναι άδικο για τα ίδια τα παιδιά να γίνεται αυτή η κριτική που έχω ακούσει και διαβάσει. Είναι άδικο για αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν τα χρήματά τους και για τους αγνούς φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα, να τα ισοπεδώνουμε όλα. Αναρωτιέμαι αν κάποιοι με αυτά που λένε θέλουν το κακό της ομάδας. Σίγουρα ο Πανηλειακός, με την ιστορία που έχει, θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και να έχει επιτυχίες, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα εδώ που βρίσκεται τώρα και όχι να της ρίξουμε μια …κλωτσιά. Με στεναχωρεί που βλέπω νέα, ντόπια παιδιά της ομάδας, να επηρεάζονται από αυτά που γράφονται. Έχουν μέλλον μπροστά τους, και για τον εαυτό τους και για τον Πανηλειακό, και κάποιοι μειώνουν την προσπάθειά τους».
Όσο για τη συνέχεια, ο Μακεδόνας τεχνικός, είπε: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, αλλά και να βάλουμε κι άλλα νέα παιδιά να παίξουν, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Έτσι ώστε στο τέλος της σεζόν να μείνει κάτι θετικό στην ομάδα για την επόμενη χρονιά».
Οι ηλικίες και η …πραγματικότητα
* Να σχολιαστεί, με την ευκαιρία, για τα παραπάνω, ότι:
α) η διοίκηση του Πανηλειακού, για κάποιον ανεξήγητο λόγο,ποτέ από την έναρξη της σεζόν κι ούτε και στη διάρκεια της, δεν έθεσε κανέναν στόχο στο πρωτάθλημα. Ούτε την παραμονή, ούτε τη 2η θέση, ούτε τίποτα άλλο. Απλά, δεν …μίλησε ποτέ!
β) ούτε κατά διάνοια, σε αυτού του είδους το “σημαδεμένο” εξαρχής πρωτάθλημα, από τον “φοβερό και τρομερό” καταρτισμό των ομίλων, μέχρι τη συνεχή εύνοια σε συγκεκριμένες ομάδες, κ.τ.λ., δεν μπορούσε να μπει οποιοσδήποτε στόχος 2ης θέσης. Ούτε καν για …αστείο, για όποιον καταλαβαίνει, έστω λίγο, από πρόσωπα, πράγματα και …ελληνικό ποδόσφαιρο! Απλά, ο Πανηλειακός μπορούσε κι έπρεπε να πάει καλύτερα από ότι πήγε (τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά). Άλλο το ένα (το πως πήγε), άλλο το …άλλο (πως θα έπρεπε να πάει καλύτερα), αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ και τα δυο αυτά! Και ποτέ δεν αποτελούν αυτά, ούτε μομφή, ούτε κατηγορία βέβαια!
– Να δούμε, με την ευκαιρία, την ενδεκάδα του Πανηλειακού στο ματς με τον ΠΑΟΒ (που η ίδια ενδεκάδα είναι ουσιαστικά κι η βασική και στα ματς πρωταθλήματος, από ένα σημείο κι έπειτα):
(“στρογγυλεύεται” το νούμερο ηλικίας προς τα πάνω ή προς το κάτω, ανάλογα με το εξάμηνο της χρονιάς γέννησης η οποία άλλωστε παρατίθεται πλήρης)
Λαμπρόπουλος (40), 27/7/1979
Χατζηστάμου (23), 30/7/1996
Σταθάτος (25), 13/4/1994
Δ. Τσίγκρηλας (20), 11/9/1998
Αρβανίτης (39), 9/8/1980
Μπουτσικάκης (28), 10/4/1991
Μανωλιάς (25), 14/12/1993
Πρέντι (17), 26/6/2002
Μπαρμπαρούσης (28), 24/10/1990
Αντωνόπουλος (29), 13/9/1989
Νικολόπουλος (25), 30/11/1993
Και χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές και οι:
(58′) Νικολακόπουλος (19), 17/11/1999
(91′) Καμβύσης (26), 6/2/1993
(104′) Κωνσταντακόπουλος (20), 28/7/1998
(119′) Π. Τσίγκρηλας), (20), 11/9/1998
Από την αρχική ενδεκάδα: Παίζουν δηλαδή πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική οι, Πρέντι, Δ. Τσίγκρηλας, 17 και 20 ετών αντίστοιχα. Να μπει σε παρόμοια κλίμακα και ο 23χρονος Χατζηστάμου που παίζει δεύτερη χρονιά Γ’ Εθνική.
* Αλλά κάπου εκεί …τελειώνει το θέμα αυτό, γιατί οι υπόλοιποι οκτώ της αρχικής ενδεκάδας, και πολύ πιο έμπειροι είναι ηλικιακά, αλλά και έχουν από αρκετές έως πολλές συμμοτοχές σε Εθνικές κατηγορίες.
Δηλαδή, το θέμα να μπαίνει στην πραγματική και σωστή διάσταση του, χωρίς υπερβολές και περιττά “ξεχειλώματα”…
Το μέλλον και οι συζητήσεις
* * * Από κει και πέρα, θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το μέλλον της ομάδας. Βέβαια, οτιδήποτε σχετικό, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι μόνο σε «φιλολογικό» επίπεδο.
Αλλά σίγουρα το ενδιαφέρον θα στραφεί σε αυτά τα θέματα.
Δεν είναι σίγουρο το αν κάποια στελέχη της διοικητικής κίνησης «Πυρσός» που ως γνωστόν τα τελευταία τρία χρόνια έχουν τα ηνία στον μεγάλο ηλειακό σύλλογο, προχωρήσουν νωρίς (δηλαδή αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος) σε επαφές ουσίας.
Άλλωστε, ακόμα κι αν υπάρχουν προθέσεις για κάτι τέτοιο, θα υπάρχουν κι άλλες παράμετροι στο ευρύτερο κλίμα. Όπως, ότι από το διάστημα που ολοκληρώνεται και τυπικά το πρωτάθλημα (14/4) ξεκινάει η πασχαλινή περίοδος (28/4 το φετινό Πάσχα), ή όπως κι ότι πλέον θα “φουντώνει” η προεκλογική περίοδος (όπου σε μια πόλη κι έναν δήμο σαν του Πύργου υπάρχει και υπερπληθώρα υποψηφίων, με εκατοντάδες ήδη να έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του …σταυρού), κι άλλα σχετικά.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν στις τάξεις των φίλων της ομάδας ξεκίνησε μια τέτοια συζήτηση-αναζήτηση για την «επόμενη μέρα», πρόκειται για θέμα που ακόμα υπάρχει πολύς …δρόμος μπροστά!
Πηγή: iliaoikonomia